Heroes Basketball Academy News

Één ijzersterk kwart Heroes U18 genoeg voor doorbekeren

02 december 2019

Niet direct een gunstige loting in de eerste ronde van de beker; Donar uit aan het begin van de klimatologische winter. Thuis werd nipt met drie punten verschil gewonnen. Alles moest dus weer kloppen om de terugreis prettig in te zetten.

Na twee minuten spelen vluchten de Groningers in een time-out. Met zes punten tegen en twee fouten op het bord is Donar nog duidelijk minder scherp dan de Heroes. Na deze time-out  gaat de intensiteit van Donar omhoog en lopen de Heroes telkens fouten op. Na 5 minuten zitten de Heroes al in de penalty en Donar executeert vrijwel feilloos van de vrije worplijn. Olle Aarts valt na 5 minuten onfortuinlijk uit. Z’n duim zit na een stuntactie van de tegenstander niet meer op de goede plek. Hopelijk is hij snel weer van de partij; de decembermaand zit nog vol met pittige potjes.Het eerste kwart wordt afgesloten door een steal en score van de aalvlugge Justin van Rooijen, die de eindscore van het eerste kwart op 18-14 brengt.

Het tweede kwart is rommelig, mede door de vele fouten van beide teams. Donar gaat hier beter mee om en loopt uit naar 35-22. Heroes herpakt zicht enigszins en vecht zich terug door goede individuele acties. Het kwart gaat nipt verloren, maar de ruststand van 41-36 is nog geen rede voor paniek.

Wat coach Jerome de Vries in de rust heeft meegegeven aan het team zal altijd binnen de kleedkamers blijven, maar met een 11-2 run pakken de Heroes het momentum. Kracht, scherpte en overtuiging zijn de kernwoorden. Na een time-out van Donar schiet Siebe van Bragt direct een drietje, waardoor de Groningers echt beginnen te wankelen. Later blijkt dat dit  ijzersterke kwart, 8-23, de Bosschenaren de overwinning brengt. Met een voorsprong van 10 punten mag de winst niet meer uit handen worden gegeven.

Donar heeft de hoop echter nog niet opgegeven. Na een dikke minuut in dit kwart, onder leiding van een sterk spelende nummer 6 van Donar, is het verschil weer teruggebracht naar 4 punten. Heroes’ coach moet snel schakelen om de goeie mix op het veld te krijgen. Ondanks harde defence lukt het niet om Donar van het scoren af te houden. Als met nog een dikke minuut te spelen Donar door een driepunter op 2 punten komt en na een gescoorde vrije worp zelfs op 1 punt, dan is een time-out het logische gevolg. De climax van deze game is voor de Groningers een enorme anti-climax. De eerder genoemde goed spelende nummer 6 krijgt met nog paar seconden op de klok inside de bal, maar wordt op het laatste moment nog goed gecontest door Siebe van Bragt en de bal rolt van de ring waar Sander Kanstein de bal krachtig wegplukt. Met nog 1 seconde op de klok schiet hij er één van de twee vrije worpen in en komt de eindstand op 70-72. Volgende week tegen titelkandidaat Landstede zal er meer dan één kwart gepiekt moeten worden om de winst veilig te stellen.

(18-14, 23-22, 8-23, 21-13)

Stay in touch with us!