Heroes Basketball Academy News

Eerste competitiewedstrijd Heroes U-22 gaat helaas verloren

05 oktober 2020

Vrijdag 02 oktober was het dan eindelijk zo ver en mocht Heroes U22 aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Donar U-22.  Na een lange reis, ook vanwege diverse wegafsluitingen, kon de wedstrijd om 21.15 uur starten voor, helaas, een zo goed als lege sporthal. Donar had nog wel gezorgd voor huisgemaakte koffie! Dat was wel zo prettig voor de rijouders 😊.

Heroes begint sterk met in de basis: Sam Vianen, Quincy Tjon Affo, Nino Okai, Kane Henderson en Sander Kanstein. Overige spelersOlle Aarts, Bor van den Bosch, Thom Rijshouwer, Jop van de Sande en Finn van Oers. Helaas kon Niek Hoepelman op het laatste moment niet meedoen vanwege een opgelopen blessure (beterschap Niek!). 

Sam opent de score en onze defense staat de eerste minuten goed. Daarna komt Donar beter in hun spel en halverwege het 1ste kwart vertaald zich dat in een voorsprong van 18-11. Jeroen van Vugt neemt daarop een time-out om de boel weer op de rit te krijgen omdat het spel vanuit Heroes kant slordiger wordt. Het 1ste kwart wordt afgesloten met een stand van 27-19 in het voordeel van Donar.

In het 2e kwart staat de Heroes verdediging weer beter en wordt er veelvuldig doorgewisseld. Een aantal mooie aanvallen (fast breaks) en schoten worden verzilverd waardoor wij terugkomen tot 6 punten verschil tegen eind 2e kwart. Helaas werpt een 3-punter van Donar in de laatste seconden ons terug naar een achterstand van 9 punten.

Na de pauze golft het spel over en weer en zijn er aan beide kanten veel turnovers maar helaas aan onze kant meer. Bovendien pakken wij te weinig steals en schiet Donar in het 3e kwart met scherp. Dit kwart wordt afgesloten met een stand van 61-43.  

Het 4e kwart toont eenzelfde beeld waarbij Donar de goede lijn van de vorige kwarten doortrekt en waarbij het bij onze Heroes ontbreekt aan net dat beetje geluk bij het afronden van de aanvallen. De marge die Donar had opgebouwd aan het einde van het 3e kwart komt niet meer in gevaar en de goed leidende scheidsrechters maken bij een stand van 81-61 een einde aan de wedstrijd.

Helaas verloren maar er zijn genoeg aanknopingspunten!

Donar Groningen U22 – Heroes Den Bosch U22   eindstand: 81  61

Scores Heroes: Finn 15, Quincy 14, Sam 12, Jop 10, Nino 4, Sander 3, Thom 2, Bor 1.

Stay in touch with us!