New Heroes Basketball Academy News

Verlies New Heroes U16 tegen BAL Weert

24 april 2018

New Heroes U14 sloot de competitie af op bezoek bij Lokomotief. Op basis van de ranking (4e en 5e) zou het een spannende pot kunnen worden.  Het puntenverschil tussen beide is echter groot wat betekent dat Lokomotief dus ook de betere ploeg zou moeten zijn.

New Heroes neemt brutaal de leiding maar in de vierde minuut zet de nr 12 van Lokomotief de stand op 10-10.  Lokomotief voert de druk op. New Heroes kan daar niet mee omgaan en leidt veel balverlies. Al snel staat het 21-12, de nr 12 van Lokomotief heeft daarin een bijzonder groot aandeel (16 punten, veel rebounds en steals). Gelukkig weet New Heroes zich weer iets te herpakken. Cedric Verhagen geeft vanuit de verdedigende rebound een mooie assist op Pepijn Beurskens. Daarna volgt een assist van Quincy Stegenga en wordt het 27-20. In de laatste seconden van het eerste kwart is er  onnodig balverlies waardoor het kwart op 31-20 eindigt.

In het tweede kwart lukt het New Heroes niet om controle te krijgen. Lokomotief speelt ook een stevige press en is veel feller op de bal. De fouten die daarbij gemaakt worden zijn lastig te zien voor de scheidsrechters wat in het voordeel is van Lokomotief. Fouten op inside scorende spelers worden wel gezien wat ook in het voordeel van Lokomotief en ze veel scores uit vrije worpen oplevert.

Een zeer fraaie score van Pepijn Beurskens vanaf de kop komend, langs drie spelers, is het vrijwel enige hoogtepunt voor New Heroes in deze fase. Lokomotief is oppermachtig en pakt ook bijna alle aanvallende rebounds. Na 5 minuten is de stand 46-25 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch weet New Heroes zich weer te herpakken en sluit het kwart af met 51-35 met een mooie score van Hidde Schottert in het slot van de eerste helft.

In het derde kwart zijn de eerste minuten voor Lokomotief. Jesper Verboon weet te scoren uit een mooie assist van Matthijs Verhallen en Quincy Stegenga gaat een aantal keer sterk naar de ring. Toch kan New Heroes de achterstand in deze fase niet inlopen.  Vanwege foutenlast staat Lokomotief veel op de vrije worplijn. Na een assist van Sem Doormenik op Quincy is de stand in de  achtste minuut  73-50. Na een eerste vrije worp van Quincy wordt het spel stilgelegde omdat de App van Sportlink vastloopt. Het lukt niet om dit op te lossen en alle informatie blijkt kwijt te zijn. Er volgt een pauze van 15 minuten waarna de wedstrijd wordt hervat op de ouderwetse wijze (met sheet). Het aantal fouten per speler is niet meer bekend dus werd er weer ‘blanco’ verder gespeeld ondanks dat in beide ploegen spelers waren met 3 of 4 fouten.   Ondanks de onderbreking weet Quincy zijn tweede vrij worp ook te verzilveren en even daarna pakt hij de rebound gevolgd door een zeer strakke pass over het hele veld. De ‘sportlink-break’ heeft New Heroes duidelijk goed gedaan, de spirit is terug. Ze weten de press met snelle passes te omzeilen en ook de verdedigende rebounds worden (eindelijk) gepakt. Het kwart wordt afgesloten met 73-59.

In het vierde kwart zet New Heroes door met dezelfde bevlogenheid, na 2 minuten is de achterstand terug gebracht tot 13 punten en wankelt Lokomotief. Toch komt de kwaliteit van Lokomotief weer boven drijven, met een driepunter pakken ze het initiatief weer terug. Artin Rafati vecht aan de zijde van New Heroes nog wel voor elke bal, en pakt als kleinste van het veld diverse rebounds. Toch kan New Heroes geen vuist mee maken tegen dit Lokomotief met drie zeer sterke spelers. Met een buzzerbeater vanaf de zijlijn tekent Lokomotief een winst met 21 punten aan. Dit  geeft wellicht niet helemaal het verschil tussen beide ploegen weer maar Lokomotief is wel duidelijk  de bovenliggende partij. New Heroes kan toch trots zijn op het getoonde spel in de (met 44-48 gewonnen) tweede helft. Als het ook in de eerste helft was gelukt om de press van Lokomotief uit te spelen was het zeker een andere wedstrijd geworden. En les die de jongens meenemen naar volgend seizoen!

Lokomotief – New Heroes MU14 95-74 (31-20, 20-15, 22-23, 22-25)

Scores New Heroes:

Verlies New Heroes U16 tegen BAL Weert

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. De uitwedstrijd tegen BAL Weert, de nummer 2 van de competitie. BAL Weert is ook de tegenstander tegen wie de New Heroes het op gaan nemen in de eerste wedstrijden van de final four. Een prima mogelijkheid om alvast elkaars krachten te meten.

De New Heroes beginnen de eerste periode slordig. BAL Weert zet de spelers van de New Heroes meteen onder druk, waardoor er veel balverlies wordt geleden. Na 2 minuten spelen kijken de New Heroes tegen een achterstand van 5-0 aan. De New Heroes hebben duidelijk moeite grip op de wedstrijd te krijgen. Het opbrengen van de bal voor de aanval is lastig en leidt in deze fase van de wedstrijd regelmatig tot balverlies. Daarnaast maakt BAL Weert goed gebruikt van hun lange mannen. BAL Weert weet de voorsprong verder uit te bouwen en met nog 2 minuten spelen is de achterstand opgelopen tot 12 punten (16-4). In de laatste minuten van deze periode krijgen de New Heroes dan toch meer grip op het spel en weten ze de achterstand te verkleinen tot 7 punten. De eerste periode wordt afgesloten met een stand van 19-12.

De tweede periode begint BAL Weert opnieuw sterk. De New Heroes worden opnieuw onder druk gezet en de achterstand loopt verder op (23-12). Maar na enkele minuten herpakken de New Heroes zich en beginnen ze aan een sterke periode. In de verdediging hebben de New Heroes meer grip op de lange mannen van Weert. Het aanvalsspel van Weert stokt en de New Heroes weten met een snelle omschakeling gebruik te maken van de ruimte. Halverwege de 2e periode is het verschil terug gebracht tot 4 punten (30-26). Het spel golft inmiddels op en neer en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De New Heroes weten het verschil niet verder terug te brengen en halverwege de wedstrijd is de stand 36-31.

Na rust neemt Weert opnieuw het heft in handen. Na vier minuten spelen staat er weer een verschil van 9 punten op het scorebord (44-35). Andermaal moeten de New Heroes zich terug knokken in de wedstrijd. Het lukt ze om puntje voor puntje dichter bij Weert te komen. De New Heroes weten meer overwicht te krijgen in de wedstrijd en op het einde van deze periode is het verschil terug gebracht tot nog maar 2 punten (50-48).

De laatste periode beloofd spannend te worden. De ploegen geven weinig toe aan elkaar. Er wordt hard verdedigd, fysiek gespeeld en aan beide zijden worden weinig kansen weggegeven. De New Heroes weten halverwege deze periode op gelijke hoogte met Weert te komen (55-55). Ze krijgen daarna meermalen de kans om op voorsprong te komen, echter weten de scorers niet te verzilveren. Daarna weet BAL Weert de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. De lange spelers van Weert, die lange tijd toch goed uit de wedstrijd zijn gehouden, weten op het einde van de wedstrijd toch weer tot score te komen en uiteindelijk het verschil te maken. Het verschil loopt op tot 6 punten, een voorsprong die door BAL Weert niet meer uit handen wordt gegeven. Eindstand 68-62.

Andermaal nipt verlies van de New Heroes, maar ook in deze wedstrijd heeft het team zijn veerkracht getoond. De wedstrijd heeft in ieder geval aangetoond dat het team zijn mannetje kan staan en dat BAL Weert de komende twee wedstrijden zeker een te kloppen team is. De eerste wedstrijd van de final four is aankomende zaterdag 28 april om 15.00 uur in de Maaspoort. Een wedstrijd zeker de moeite waard om te zien, maar ook om het team aan te moedigen voor een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd op 5 mei in Weert.

BAL Weert U16 - New Heroes U16: 68-62 (19-12, 17-19, 14-17, 18-14).

Scores New Heroes: Olle Aarts 23 punten, Jelte Hoevenaars 10, Finn van Oers 7, Luc de Vries 6, Max van den Heuvel 6, Bor van den Bosch 6, Siebe van Bragt 3 en Justin van Rooijen 1 punt.

 

New Heroes U18 vs Crackerjacks U18

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma en alhoewel er niets meer te behalen was, was er wel nog een revanche-gedachte van de slechte uitwedstrijd tegen het team uit Amersfoort.

Omdat onze vaste rePorter afwezig was, heb ik het om mij genomen om zijn taak in te vullen.

Crackerjacks staan in de competitie bekend als een team dat alleen maar zone speelt en daardoor het veel teams lastig maakt. Dat hadden we ook al ervaren in de uitwedstrijd, die we verloren.

Goed voorbereid en zelfverzekerder om tegen een zone te spelen, starten we de game.

Het is vooral aftasten aan het begin en de scores gaan om en om. Na 1Q 22-19.

Het 2de kwart gaat het verdedigend een stuk beter en we blijven zelf lekker scoren, wat resulteert in een +11 voor ons aan het einde van het kwart. Rust bij 44-30.

Na de rust spelen we geconcentreerd en scoren er vrolijk op los, maar laten daardoor wel  verdedigend wat gaatjes vallen, waardoor Crackerjacks 20 punten op het bord zet. Toch is het een +8 dit kwart voor ons bij het einde van het 3deQ, 72-50. 

Het 4de kwart is een afspiegeling van het 3deQ, eindstand 97-70.

Door deze overwinning eindigen we op een iets wat teleurstellende 6de plaats in de competitie.

Verder wil ik, als teammanager van U18, Norbert, Ids, Niek, Jelle, Bouke, Timo, Koen, Liban, Sietse en coach Jan, van harte bedanken voor de perfecte samenwerking dit seizoen.

New Heroes MU18 – Crackerjacks U18 97-70 (22-19, 22-11, 28-20, 25-20)

Scores New Heroes: Ids Rebergen 18 (9 assists), Norbert Thelissen 18 (6 rebounds), Liban Elmi 12 (5 assists), Koen Rolleman 12 (9 rebounds), Olle Aarts 11, Jelle Schottert 10 (5 assists, 11 rebounds), Sietse Gros 9 (5 rebounds), Bouke Schottert 5 (4 assists), Siebe 2.

 

Frontlijn New Heroes’ DTL-ploeg: een verhaal van minnen en plussen  

Een week eerder veegde New Heroes’ DTL-ploeg nog verrassend de vloer aan met nummer twee op de ranglijst, Zorg & Zekerheid Leiden. En waagde verliezend coach Richard de Os nog melding te maken van het feit dat ‘die ploeg veel te laag staat op de ranglijst.’ Het ligt er natuurlijk maar aan over welke ploeg je op zo’n moment spreekt. Het gemis van een dragende speler doet zich soms wel degelijk voelen.

In Leiden was Gavin van den Wall, op de weg terug van een fikse blessure, weer eens de gevreesde duvelstoejager. Dit weekend ontbrak hij zowel in de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Dragons (59-67) als de uitwedstrijd van zondag tegen nummer laatst Waterland/Early Bird (57-85) en dat deed zich met name in de verliespartij tegen de taaie Wijchense collega-middenmoter behoorlijk voelen.  

Dragons profiteerde optimaal. Dit keer niet aan de hand van haar vaste stuurman Lars Krooshof, hij lag stevig aan de ketting bij Brian van de Weijenberg en kreeg al vlot een vol strafblad aangesmeerd door de arbiters-van-dienst, maar dankzij diens stand-in Jord van Baast. De ex-Bosschenaar nam de taak als regisseur prima over in de equipe van coach Matthew Otten en deed zijn vroegere ploegmaats heel veel pijn met de rake driepunter waarmee hij in de slotminuut de partij feitelijk in het slot gooide (57-63).

Dragons begon het povere duel der middenmoters aardig (11-22), maar dreigde te bezwijken toen New Heroes net als in Leiden nog een ‘jager’ extra inzette om de vijandelijke aanval tot staan te brengen. Dat lukte redelijk (48-43), maar die krachten vretende inhaalactie kostte de gastheren wel zoveel kruim dat Dragons daarna de kans kreeg zich aan de hand van Jord van Baast weer op te richten. En de finale tik uit te delen, zelfs toen Lars Krooshof en topschutter Jesper Dreis (20) met vijf kruisjes achter hun naam het veld hadden moeten ruimen.

New Heroes miste in het slotbedrijf de energie om het eerdere sloopwerk een passend vervolg te geven. De aanval stokte en met slechts één redelijk trefzekere pion daarin – Stan van den Elzen, goed voor 23 punten – win je misschien wel wat slagjes (de kwarten twee: 20-15 en drie: 16-11), maar zeker niet de oorlog (59-65).     

Orde op zaken

In Amsterdam golden twee dagen later andere wetten. Toen lieten de Bosschenaren de Purmerendse fusieploeg en zijn topschutters Alexander Alcantara Vazquez, Johad Kakhouh en Faraaz Youssifou een helft in de waan dat er wel wat te halen viel (33-31) om daarna vernietigend uit te halen. Via 10-32 stelden ze, met zes man in de dubbele cijfers, in kwart drie orde op zaken (10-32). Waarna kwart vier er een werd van het soort dat alleen nog gespeeld moet worden omdat de reglementen dat voorschrijven (14-22). Waarbij het opviel dat New Heroes naast Norbert Thelissen (18) nog vijf man in de dubbele cijfers zag scoren. En U18’er Sietse Gros met 9 punten en een handjevol rebounds het zestal schutters prima aanvulde.    

New Heroes U24 – Dragons U24 59-65 (13-22, 20-15, 16-11, 10-17)

Scores New Heroes: Stan van den Elzen 23, Ids Rebergen 12, Norbert Thelissen 9 (3 blocks), Brian van de Weijenberg 8 (7 rebounds), Joey Liem 4, Edin Banda 2, Koen Rolleman 1.

Dragons: Jesper Dreis 20, Jord van Baast 13, Robin Simonis 10, Lars Krooshof 7, Wouter Bruggeman 4, Nour Yaaoubi, Remy Thonen en Yannick Pieckaers allen 3, Prince Junior Obame 2. 

Waterland/Early Bird U24 – New Heroes U24 57-85 (13-19, 20-12, 10-32, 14-22)

Scores New Heroes: Norbert Thelissen 18 (4 assists), Brian van de Weijenberg (8 rebounds, 6 assists), Joey Liem (13 rebounds, 4 assists) en Edin Banda (7 rebounds) allen 12, Ids Rebergen (5 assists) en Stan van den Elzen 11 (6 rebounds, 4 assists), Sietse Gros 9 (6 rebounds).

 

 

26 januari 2019 @ 15:00

Stay in touch with us!