New Heroes Basketball Academy News

Winst en verlies voor teams New Heroes op slotdag toernooi

30 december 2018

‘Teams hebben straks baat bij de ervaring die ze in Kortrijk opdoen’  

Drie dagen basketballen op het XMas-toernooi in Kortrijk en (wijde) omgeving bleek weer eens uitermate leerzaam voor al degenen die er in actie kwamen. Zeker ook voor de spelers van de beide teams die er namens de New Heroes Basketball Academy Den Bosch in actie kwamen. En die, na verliespartijen op de eerste dag, wisten dat zij zich niet in de strijd om de hoofdprijzen konden gaan mengen. 

 

Uiteindelijk legde de U17-ploeg in zijn divisie beslag op de 15eplaats in het veld van 18 teams. Na drie nederlagen en twee winstpartijen, waarvan die van gisteren op de slotdag tegen BC Theiwaz Kiev er eentje werd uit de categoriëen ‘meer dan afgetekend en beschamend’: 92-25! 

De U14-ploeg werd na een zege en vier nederlagen uiteindelijk twintigste. Onder meer dankzij de nederlaag die in zijn laatste duel kreeg te slikken van de Amsterdamse Basketball Academy, een selectie van top-U14’ers uit de hoofdstad: 75-41.

 

Deze eindklasseringen spreken niet tot de verbeelding, maar erop blind staren doet geen recht aan de ontwikkeling van de spelers. In die zin spraken de coaches John Bernabela (U17) en Ralf Schilder (U14) na afloop beiden ook over ‘een heel leerzaam toernooi. Met de opgedane ervaringen zullen ze straks hun voordeel doen.’

 

‘We zijn nooit weggespeeld’, aldus John, ‘en hadden de pech drie keer in de slotminuut geklopt te worden door een tegenstander die net even slimmer was. Door ploegen die al veel langer samen spelen en dus beter ingesteld zijn op dit soort momenten. Dat was zuur.’ En Ralf: ‘We winnen een keer (van Zwevegem) en van de vier wedstrijden die we verliezen, spelen we er twee echt heel goed. Lossen we de press van de tegenstander bijvoorbeeld heel goed op. Heerlijk om te zien. ‘

 

In het kort nog een beeld van het duel dat onze U14-ploeg zondag nog uitvocht met het team van de Amsterdamse academy. Ook daarin waren voldoende aanknopingspunten die Ralf Schilder vertrouwen voor de toekomst gaven. Zo gingen de partijen in kwart eerst gelijk op (10-9), waarna de tegenstander vanuit een press alsnog een gat sloeg (10-17). Die bouwde dat verschil in het volgende speldeel eerst verder uit (14-28) waarna zich alsnog een meer gelijke strijd ontwikkelde. 

Na rust zorgt de felle Amsterdamse press voor meer problemen bij New Heroes dat nu meer ballen verspeelt. Bij het ingaan van het vierde kwart (32-57) is duidelijk dat winst er in het laatste duel van dit toernooi niet meer inzit voor Ralf Schilder en zijn mannen. Die daarna de Amsterdammers overigens wel beter tegenspel boden. Zodat het uiteindelijke verlies (41-75) nog binnen de perken bleef. 

Foto: Ronald Korpel

Stay in touch with us!