New Heroes Basketball Academy News

Alleen maar winst in aanloop nieuw seizoen

04 september 2017

Zaterdagvond klopte de oudste garde in Veghel eerste-divisionist Attacus met 64-76 via de kwartstanden 6-18, 15-1, 24-23, 19-22). Met Ray Idio (21 punten), Stan van den Elzen (11 rebounds) en Brian van de Weijenburg (met de meeste energie) als opvallendste spelers. Pech was er voor Tom van Haeren, bij wie een vinger uit de kom raakte. Zijn herstel vergt vermoedelijk een week of vijf.

Een dag later ging in Breda Barons, ook uit de eerste divisie, eveneens aan de zegekar bij de ploeg van Paul van Asseldonk: 55-73. De kwartstanden in dit uitermate pittige duel waren 15-12, 15-21, 14-22, 11-20. Ray Idio was met 22 punten namens New Heroes opnieuw het meest productief. 

De U16-ploeg ging in Haarlem op bezoek bij Triple Threat, dat graag in de eredivisie aan de slag was gegaan maar door de NBB werd ‘uitgeloot’. In een partij met een regelmatig wisselend scorepatroon won onze academyploeg, voor de eerste keer onder leiding van coach Sander van der Holst, met 67-74. ‘D’er is nog werk aan de winkel’, had hij in weerwil van de winst bemerkt.

Ralf Schilder zag zijn U14-ploeg zaterdagmorgen in De Hazelaar over Barons U14 heen walsen: 115-21. Het klasseverschil was zoals de eindstand illustreert aanzienlijk. ‘Goed om wat dingen uit te proberen’, meldde de winnend coach na afloop. De deelname aan het Bussing-toernooi in Dusseldorf van het komend weekeinde gaat meer houvast bieden over de huidige kracht van de ploeg. Zoals trouwens alle teams van onze academy in het komende weekeinde getest worden op hun waarden. U16 is ook van de partij in Dusseldorf, terwijl de U18- en U24-teams aan de slag gaan op het sterk bemande toernooi van Dragons in Wychen.

Stay in touch with us!