Heroes Basketball Academy News

Toppers New Heroes te gast bij basketbalclinic van de Bossche Academy

06 februari 2019

(foto Norbert Thelissen: Jan Verhoeven)

Je wil je basketbalvaardigheden in een dag een stevige boost geven? De clinic van de New Heroes Basketball Academy op donderdag 7 maart in de Maaspoorthal in Den Bosch is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid! Met als speciale attractie de komst van enkele spelers van de profploeg New Heroes die hun voorbereiding op de competitiekraker van die avond in Zwolle tegen Landstede onderbreken om de clinicgangers enige tijd te vermaken

Ook dit keer heeft de organiserende Bossche basketbalschool trainers van naam naar het basketbalwalhalla Maaspoort gelokt. Dat zijn met name oud-international Vincent Krieger, ex-prof Lamont Randolph en Chris Mayes, toptrainer en hoofd van de Bossche academy. Zij worden geassisteerd door onder meer de trainers Miguel Oliveira en John Bernabela, beiden verbonden aan de Bossche academyEen aparte vermelding verdient de komst van Vincent Nguyen als trainer. De aalvlugge spelverdeler, opgeleid in Den Bosch, stapt een maand later in het vliegtuig naar Vietnam om daar vanaf april weer uit te komen in de topcompetitie in het geboorteland van zijn vader. 

Tijdens deze clinic gaan de deelnemende jongens en meisjes op een aantal verschillende stations aan de slag met wedstrijdvormen, zoals 2x2 en 3x3. Aangevuld met diverse ‘fundamentele’ oefenvormen die beogen de technische bagage van de deelnemers en hun snelheid van uitvoering van deskills naar een hoger plan te tillen.  

WK 3x3

De clinic heeft overigens niet voor niets een plaatsje gekregen op de kalender van de landelijke promotiecampagne, waarmee de Nederlandse Basketbal Bond en NOC*NSF de wereldkampioenschappen 3x3 basketbal onder de aandacht van zoveel Nederlanders proberen te brengen. Deze zijn dit jaar van 18 tot en met 23 juni op het Museumplein in Amsterdam. Met, zo liggen de verhoudingen in het internationale 3x3-basketbal nu eenmaal, de Nederlandse mannen- en vrouwenploegen in kansrijke uitgangsposities! 

De clinic in de Maaspoort, bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar en van alle spelniveaus, begint op 7 maart, de donderdag na carnaval, om half tien en duurt tot ’s middags half vijf. De hal gaat ‘s morgens om 9 uur open. De deelnemers brengen zoveel mogelijk een eigen bal mee. 

Deelname aan deze clinic kost €25,00, te voldoen bij binnenkomst van de hal. In ruil daarvoor krijgen de deelnemers naast een uitermate leerzame dag basketbal ook een voedzame lunch, enkele snacks en volop te drinken. In de hal zijn verder enkele stands, waar allerlei basketbalattributen verkrijgbaar zijn. In een ervan zijn ook items uit de merchandise-lijn van New Heroes Den Bosch verkrijgbaar.   

Aanmelden voor deelname aan de clinic kan door het formulier onder deze link in te vullen en op te sturen. Op dinsdag 5 maart om 20.00 uur sluit de inschrijvingstermijn. Maar wacht  niet te lang met aanmelden, want het aantal beschikbare deelnemersplaatsen is beperkt.

Stay in touch with us!