New Heroes Basketball Academy News

Alleen falend Sportlink kan hollen en draven stoppen

26 december 2017

Het werd een curieus potje, New Heroes U24 – Harlem Lakers U24, in de uren voor kerstavond. Het handjevol kijkers dat de voorbereidingen op het feest van de grote lieve vrede kennelijk al achter de rug had en zondag de kille Maaspoorthal op had gezocht, moet zich soms in een heuse schiettent gewaand hebben. Het was hollen en slechts zo heel af en toe stilstaan in Den Bosch. En in die variant op het thema basketbal bleek de thuisploeg deze keer net even meer bedreven dan de Lakers uit Mokum (83-72).
 
Hollen en maar af en toe stilstaan dus. En dat laatste facet kwam dan nog niet eens op het conto van de beide ploegen, maar met dank aan het fenomeen Sportlink dat deze zondag tweemaal heus dienst weigerde. De eerst keer werden de problemen lokaal gecorrigeerd, maar halverwege het derde kwart lukte dat niet meer. Omdat, zo tekende de Bossche jurytafelbemanning na afloop bij NBB’s manager wedstrijdzaken Dennis Bouwmeester op, Sportlink te maken had met een landelijke storing. Tja, dat heb je als je onvoorwaardelijk durft te vertrouwen op de verworvenheden van het IT-tijdperk. Lastig als die je in de steek laten. De teams prezen zich gelukkig dat het arbitrale trio de juryleden de kans bood sheet en balpen nog een keer ter hand te nemen om de partij op een ordentelijke wijze te kunnen beëindigen.
 
Omdat de teams bij deze gelegenheid beide dominante insidespelers ontbeerden – winnend coach Paul van Asseldonk: ‘Spelen we hier voor de Dutch Talent League? Ik dacht voor de Small Ball League!’ – waren het de guards en behendige forwards die het gezicht van de temporijke partij bepaalden. Zoals in het eerste (30-15 via met name Norbert Thelissen) en tweede kwart (9-24) toen de middenmoters uit de DTL-league elkaar om beurten van het veld dreigden te lopen.
 
Balpen en sheet
Het evenwicht dat daarna enige tijd bestond (44-44 tot 51-52) werd ruw verstoord toen de Sportlink-server dus definitief de geest gaf. ‘Dat was het breekpunt van de partij’, vond René van Vlaanderen, Lakers’ coach van dienst. Feit was dat de gastheren de Amsterdamse defensie vervolgens met een reeks sterke penetraties openbraken. Met name Ray Idio, normaliter reservist van professie, pakte uit met een serie geslaagde drives. Hij was de animator van de spurt die zijn ploeg plaatste nadat de aloude balpen en sheet uit de tas van Leo van Overdijk waren getoverd.


Van 53-56 was het in een mum van tijd 70-58 en Harlem Lakers via goudhaantje Shaquille Austin nog wat tegenspartelde maar de gastheer nooit meer in verlegenheid kon brengen. Die zo ook een losing streak van drie wedstrijden wist af te breken. ‘Ja, is wel lekker, weer eens een wedstrijdje winnen’,  meldde Gavin van den Wall, met Brian van de Weijenberg erkend animator bij de winnaar als de ruimte er is om vijandelijke bolwerken een-tegen-een aan te vallen. En dat kon dus deze middag in deze amusante partij der undersized talenten.
 
New Heroes U24-Harlem Lakers U24 83-72 (30-15, 9-24, 25-17, 19-16)
Scores New Heroes: Stan van den Elzen 15, Norbert Thelissen 14 (50% 3 punters), Brian van de Weijenberg 13, Ray Idio 13 (83% 2 punters, 4 steals), Gavin van den Wall 12, Edin Banda 6, Kaj van Hoorn en Koen Rolleman 5.

15 december 2018 @ 13:30

Stay in touch with us!