Heroes Basketball Academy News

Een ontnuchterende en leerzame wedstrijd

25 november 2019

In de competitie staat Noordkop Den Helder vierde en onze U16 Heroes staan derde. Benieuwd reden we naar de kop van Noord-Holland. Dit zou een serieuze krachtmeting worden. 

In het eerste kwart start Noordkop uitermate sterk. Met een strakke zoneverdediging en een aantal goeie blocks wordt de Bossche aanval compleet ontregeld. Bij Noordkop valt elk afstandsschot in de bucket. 

Bij onze Heroes daarentegen ontbreekt de felheid, de scherpte en goed samenspel. Dit resulteert in een 20-0 (!) voorsprong voor Den Helder. Pas in de achtste minuut valt de eerste Bossche score. Het eerste kwart eindigt met 20-6.

Ook in het tweede kwart blijft het Bossche spel onder de maat, terwijl Noordkop het veld als vanzelfsprekend overheerst met completer en verzorgder basketbal. Noordkop loopt verder uit tot een ruststand van 42-19.

Na de rust gaat de stand meer gelijk op maar echt overtuigend wordt het Bossche spel niet. Teveel spelers hebben hun dag vandaag niet. Stand na het derde kwart: 59-34

In het vierde kwart laten de Heroes iets meer zien wat ze kunnen. Er wordt fel verdedigd en de schoten vallen wat vaker. Dit kwart wordt op punten gewonnen. 

Eindstand 74-57 (20-6; 22-13; 17-15; 15-23)

Al met al een ontnuchterende en leerzame pot. Voor de top van de competitie moet er klaarblijkelijk echt een schepje bij qua focus, felheid en samenspel. Een mooie uitdaging voor de wedstrijd vrijdag aanstaande tegen weer een geduchte tegenstander: Lokomotief uit Rijswijk (6de plaats).

Stay in touch with us!