Heroes Basketball Academy News

Flink pak slaag voor Heroes U16

02 december 2019

Vrijdagavond stond de wedstrijd tegen Lokomotief op het programma. Vanwege flinke file op de A2 kwam de tegenstander te laat en werd de wedstrijd een half uur later gespeeld. Ook mocht Lokomotief aantreden in de ‘oude uit-tenuetjes’  van (New) Heroes, omdat hun tenuetas ook nog niet beschikbaar was. 

De wedstrijd begint met een score van Heroes en gaat vervolgens gelijk op. Enige verschil dit kwart is het hoge aantal fouten van Heroes, waardoor Lokomotief regelmatig aan de vrije worplijn mag aantreden. Dit kwart eindigt met 22-27.
Het tweede kwart is er een om snel te vergeten. Heroes gooit ballen weg, is slordig met finishen en goed verdedigen lijken ze te vergeten. De intensiteit ontbreekt en hier maakt Lokomotief goed gebruik van. Heroes gaat de rust in met een fikse achterstand, 34-64.

De tweede helft begint met een aantal scores van Heroes en het lijkt erop dat ze met meer felheid de kleedkamer uit zijn gekomen. Het verschil wordt even wat kleiner, maar Lokomotief gooit er als antwoord weer een aantal driepunters in. Door slecht verdedigingswerk en veel turnovers van onze jongens wordt de achterstand nog groter, 54-90.
Ook in het laatste kwart blijft Loko driepunters gooien en raken onze jongens steeds meer gefrustreerd, hetgeen het spel niet ten goede komt. Eindstand 64-109.

Of het dit late tijdstip was op vrijdagavond, de aanblik van eigen tenues bij tegenstanders of zenuwen? Geen idee, maar de jongens van Lokomotief hadden hier in ieder geval geen last van. Door dit verlies zakt Heroes een aantal plaatsen in de competitie. Dus deze wedstrijd snel vergeten, herpakken en volgende week laten zien dat ze ervan geleerd hebben.

(22-27) -  (12-37- (20-26) - (10-19)

Stay in touch with us!