Heroes Basketball Academy News

U14 team prolongeert ongeslagen status met gedecideerde overwinning op Lokomotief

30 september 2019

Op 29 september wordt Lokomotief uit Rijswijk in de Sporthal-Zuid ontvangen. Lokomotief heeft eerder deze competitie al van de Bouncers verloren, een team dat door de Heroes gemakkelijk opzij werd gezet. De verwachting is dan ook dat deze klus goed te klaren is, maar onderschatting ligt ook op de loer.

Het Heroes team start nog wat weifelend, met de eerste kansen voor Lokomotief. Dan neemt de  captain het team op sleeptouw en maakt de eerste twee scores. Het basisteam loop vervolgens snel uit naar 17-4, waarmee het krachtsverschil duidelijk is. Niet alleen zit er meer lengte in het team van de Heroes, ook is er meer kwaliteit in de breedte.  Het eerste kwart wordt uiteindelijk met 26-8 binnengehaald.

Het tweede kwart begint minder overtuigend, met de nodige fouten in de passes. Lokomotief lijkt nog even aan te haken tot 30-11, daarna lopen de Heroes weer verder uit.  Vooral de rebounds zijn steeds een prooi voor de jongens, zowel aanvallend als verdedigend. Met de startopstelling in het veld wordt vervolgens naar een ruststand van 45-17 toegewerkt.

In het derde kwart weten beide teams anderhalve minuut niet te scoren.  Daarna kennen de Heroes een mindere periode met een stand halverwege van 51-24. Lokomotief laat enkele mooie acties zien en de driepunters vallen, naar eerdere pogingen, nu wel binnen. De jongens lijken niet onder de indruk, en weten ook deze periode nog met 1 punt verschil naar zich toe te trekken, waarmee de stand op 59-30 komt.

In het laatste kwart geven de Heroes nog even gas. De tegenstander wordt flink onder druk gezet, wat leidt tot een zeer aantrekkelijk en productief kwart (26 tegen 15). Hiermee wordt de eindstand op 85-45 bepaald, een overtuigende overwinning die door prima samenspel tot stand is gekomen, waarbij iedereen gescoord heeft. De jongens lijken er klaar voor om de strijd met de mede-koplopers aan te gaan!  

Stay in touch with us!