New Heroes Basketball Academy News

Een felicitatie meer dan waard!

05 januari 2019

Bossche basketball-icoon Jules Spijkers viert vandaag zijn 70e verjaardag!

Jules Spijkers is een bekende en karakteristieke verschijning in de (Bossche) basketballwereld en ver daarbuiten. 

Naast zijn werkzaamheden in de sportjournalistiek, die hem naar alle uithoeken van de wereld bracht, heeft Jules zich bezig gehouden met de organisatorische kant van het topbasketbal in ‘s-Hertogenbosch. Hij durfde het aan om de legendarische Rinus de Jong op te volgen en zo werd Jules in 1993 voorzitter van Canoe Jeans EBBC. Daarna richtte Jules zijn aandacht meer en meer op het jeugdbasketbal. Mede door zijn inzet werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen verschillende basketbalverenigingen in de Bossche Ommelanden, waarbij het bundelen van kennis en expertise om talenten te ontwikkelen centraal stond. Jules werd de eerste voorzitter van de basketbalvereniging Dukes Unlimited. 

De afgelopen jaren richtte Jules zich tot de meer dagelijkse gang van zaken bij de inmiddels tot stand gekomen Basketball Academy Den Bosch. Als coördinator van dit talentontwikkelprogramma is hij zeer actief met uiteenlopende zaken zoals het begeleiden van coaches, trainers en teammanagers, het onderhouden van contacten met ouders en het verzorgen van de wekelijkse interne communicatie etc.  

Jules is een belangrijke schakel geworden in het reilen en zeilen van het Bossche Basketball. Al ruim 10 jaar zet hij zich, geheel belangeloos, in voor de talentontwikkeling van jonge basketballers. 

Vandaag viert Jules zijn 70e verjaardag. Een felicitatie meer dan waard!

Stay in touch with us!