New Heroes Basketball Academy News

Troostprijzen voor teams New Heroes

29 december 2018

na winst en verlies op tweede dag in Kortrijk 

Met elk een zege en eenmaal verlies sloten de beide teams van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch zaterdag de tweede dag van het sterk bezette internationale toernooi van de Westvlaamse regio Kortrijk af. Na de twee nederlagen waarmee zowel het U14- als U17-team het toernooi een dag eerder opende, betekent dit dat ze zondagmorgen in de resterende wedstrijd beide gaan spelen om een troostprijs. 

De U17-ploeg treft in de strijd om de 15een 16 laats in een veld van 18 teams de Oekraïners van BC Teiwaz Kiev. De U14’ers gaan tegen BC Apollo (Amsterdam) voor de 19eplaats uit het veld van 24 ploegen. Waarbij aangetekend mag worden dat het dubbele verlies op dag een de beide teams meteen alle uitzichten op een eervolle eindklassering benam.  

De U17-ploeg begon de zaterdag in Waregem met een vlotte 75-36 zege op de ploeg van het naburige Neuville- en-Ferrain, een van de zwakste broeders in het veld van 18 teams. Daarna volgde de strijd met Sparta Bertrange. Met deze Luxemburgse academy-ploeg vochten teams van ons opleidingshuis in de voorbije jaren op diverse plaatsen al meermalen boeiende, spannende duels uit. En dat was dit keer niet anders. Met de Luxemburgers dit keer op het nippertje als uiteindelijke winnaars (49-51).      

Op slot

Ook de U14-ploeg won en verloor dus op de tweede dag. ’s Morgens in alle vroegte kreeg die er Zwevegem in een gelijk opgaande partij uiteindelijk net onder (43-38), vooral omdat die de verdediging op de kritieke momenten redelijk op slot wist te houden. 

Eerst moesten de mannen van coach Ralph Schilder een koude start bekopen met een 2-8 achterstand. Maar met name in het tweede en derde kwart repareerden ze de schade via onder meer prima acties van Senne van den Bekerom en Cas van der Zijde. Met nog 3 minuten te spelen leken bij 41-34 de punten wel verdeeld, maar omdat de Bossche aanval stokte, kon Zwevegem nog knap aandringen. De nu hechte Bossche verdediging voorkwam dat de Belgen alsnog met de punten aan de haal konden gaan.

Daarna moesten onze U14’ers de punten laten aan Mont-sur-Marchienne (35-63).  Na een gelijk opgaand begin (6-6) nam New Heroes eerste nog een voorsprong (15-8), maar verspeelt die in een dramatisch tweede kwart (3-19!). Die schade kreeg Ralf Schilders’equipe niet meer gerepareerd. De Belgen gaven het initiatief niet meer uit handen en namen via 8-17 en 9-15 ruim afstand van New Heroes.    

 

Foto-onderschrift: Senne van den Bekerom valt de basket van BC Teiwaz Kiev aan. Een beeld uit de wedstrijd die de U14-ploeg van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch op de eerste dag van het toernooi in Kortrijk tegen de Oekraïnse ploeg speelde en nipt verloor. 

Foto: Ronald Korpel

Stay in touch with us!