New Heroes Basketball Academy News

Daags voor carnaval...

04 maart 2019

(18-20, 15-16, 14-28, 16-27)

 

Voorafgaand aan een paar dagen carnaval verwachtte onze rePoter in Sporthal Zuid een prettige opwarmer tegen Apollo, maar het werd qua uitslag een koude kermis: 63-91. 

 

In het eerste kwart kwamen onze helden enigszins moeizaam uit de startblokken. De eerste score liet zich pas na ruim twee minuten aantekenen. Daarna volgde een kwart met kleine slordigheidjes en werd er weinig onder het eigen bord gerebound. Lichtpuntje vormde Jop van de Sande die vanuit U18 het blessureleed van U21 mocht verzachten. Met een paar vrije worpen kwam ook zijn naam op het scoreformulier. Eindstand eerste kwart: 18-20.

 

Dat onze ploeg moeilijk tot scoren kwam, werd ook in het tweede kwart zichtbaar: pas na tweeëneenhalve minuut viel de gelijkmaker, 20-20. Apollo daarentegen voerde vooral de defensieve druk op en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die New Heroes hen aanvallend bood. Apollo dacht aan het eind van het tweede kwart te kunnen freewheelen, maar onze helden grepen deze kans met beide handen aan en konden de schade enigszins herstellen. Met een stand van 33-36 wachtte de thee.

 

Na de thee was er qua spel weinig te genieten. Apollo schroefde het tempo op, ging defensief nog fysieker spelen en pakte onder beide borden veel rebounds. Met een run van 8-0 was het verschil gemaakt. Stand derde kwart 47-64.

 

Omdat onze helden beseften dat er vandaag niks te halen viel, werd het vierde kwart enigszins plichtmatig uitgespeeld. Apollo gebruikte dit kwart om bij vlagen te laten zien waarom het in de tussenstand op de tweede plaats staat. Eindstand 63-91.

 

Na afloop van de wedstrijd trakteerde Timo van der Haar in de kleedkamer op koeken. Hij meldde dat zijn opleiding dermate veel tijd vraagt dat hij, na vijf seizoenen, zich voor volgend seizoen niet meer aanmeldt voor de Academy. Onze rePorter wenst Timo veel succes met zijn maatschappelijke carrière en wenst zijn lezers nog fijne wedstrijden; hij kan zijn pen voortaan in het hoesje laten zitten.

Stay in touch with us!