New Heroes Basketball Academy News

Goede prestatie U14 met gehavende selectie

29 januari 2019

New Heroes U14 - BS Leiden U14: 54-86

Met een enigszins gehavende selectie wegens blessures van Max en Hidde en ziekte van Florian, maar versterkt met Lucas, treden onze mannen aan tegen het sterke Leiden dat op de 3e plek op de ranglijst staat.

 

Q1

Leiden wint de jump en scoort, New Heroes geeft meteen antwoord. New Heroes weert zich kranig en verdedigt goed. Kansen worden benut 6-6. New Heroes gaat door en gaat een paar keer goed inside. 12-10 na 6 min. New Heroes komt moeilijker onder de press uit en Leiden neemt het initiatief.

Einde Q1: 14-24

 

Q2

Slordige start van beide kanten. Leiden pakt het beter op, New Heroes heeft moeite met scoren en dat is te zien aan de stand 18-37 na 5,5 min. Er wordt hard gewerkt maar New Heroes vergeet zichzelf daarvoor te belonen.

Einde Q2: 21-50 (7-26)

 

Q3

De start van Q3 lijkt op start Q1. Maar sneller als in Q1 pakt Leiden het initiatief en scoort meer. Ondanks dat Leiden fel en goed verdedigt.  Het scoren wil nog niet goed lukken ondanks de prima mogelijkheden. Leiden presst steeds harder en daar heeft New Heroes moeite mee, desondanks is het resultaat van dit kwart net iets beter als van Q1.

Einde Q3: 33-71 (12-21)

 

Q4

Het 4ekwart gaat stormachtig van start, het spel flitst op en neer, New Heroes opent de score. Prachtige steal van Jasper, maar hij vergeet te scoren. New Heroes komt in de flow en het scoren gaat ineens goed met een prachtige score uit de rebound van Evan. Zeer sterk kwart van New Heroes. Complimenten voor het zeer sterk verdedigen, voor het goede scoren en de geweldige fastbreaks die nu prachtig worden afgerond. En de goede invalbeurt van Lucas. 

Einde Q4: 54-86 (21-15)

Stay in touch with us!