New Heroes Basketball Academy News

Laatste wedstrijd U14 verloren door matig 2e kwart

15 april 2019

Kwartstanden: 18-18, 4-18, 21-16, 16-14.

Wanneer de wedstrijd tegen Lokomotief gewonnen zou worden kon het team stijgen naar de 10e plek. Uit was dik gewonnen (73-102), dus dat zou op papier moeten kunnen. 

1e kwart: Lokomotief is een team met een aantal snelle jongens. Vooral met nummer 10 (Miles) hebben we moeite. Het blijkt dat de tegenstander heeft geleerd van de vorige wedstrijd waar Florian veel kon scoren. Florian kreeg in de post iedere keer een dubbel team waarmee werd voorkomen dat hij goed in de wedstrijd kon komen. We slaan een aantal keer een klein gaatje van een aantal punten, maar dat wordt dan weer tenietgedaan door een driepunter of een foutieve stop waarop vrije worpen volgend die tegen een hoog percentage werden afgerond door de tegenstander. 

2e kwart: Dit kwart is het team niet bij de les. Het is een aaneenschakeling van turnovers, niet uitboxen en matig verdedigen. In dit kwart lijkt er tevens een deksel te zitten op de basket waar New Heroes moet scoren zodat in dit kwart niet meer dan 4 punten wordt gescoord. In eerste instantie had de full court press niet veel vat op het team, maar het zorgt er wellicht toch voor dat dit kwart het team niet in het ritme komt.

3e kwart: Het duurt zo’n 3 minuten dat New Heroes terugkomt in de wedstrijd en het momentum pakt. Er staat nu een heel ander team op de vloer dan van het vorige kwart. Het team knokt zich terug in de wedstrijd tot 38-40. Helaas kan het team dit niet verhinderen dat de tegenstander daar nog een 5-12 run tegenover zet waardoor we het vierde kwart in gaan met 43-52 en is de afstand in principe overbrugbaar.

4e kwart: New Heroes komt terug tot 59-61, maar weet niet door te drukken waardoor het verliest met 59-66. Achteraf gezien wordt de wedstrijd verloren in het 2e kwart en dat is jammer. Het team doet zich daarmee eigenlijk te kort, want er had zeker meer in gezeten.

Voor het publiek een leuke en spannende wedstrijd die helaas verloren is. De jongens hebben dit jaar een goede groei laten zien en kunnen veerkracht tonen. Komende week gaat het team naar Girona (Spanje) om te laten zien of ze dit kunnen doorzetten.

 

Buenos días!

Stay in touch with us!