New Heroes Basketball Academy News

New Heroes U16 boekt spectaculaire winst op koploper

05 april 2019

Op zaterdag 30 maart om 15 uur treedt New Heroes U16 team aan tegen de in zeer goede vorm stekende koploper Bal Weert. De afgelopen weken hebben de uitslagen van BAL erg veel indruk gemaakt maar geeft de wetenschap dat New Heroes hen al eens heeft verslagen ook hoop op een goede afloop.

Bijna traditioneel bij een beladen topper start de game erg spannend en rommelig. Weert schiet aan de hand van haar goede guard vooral 3-punters en NH probeert de vele facetten van haar aanval te spelen. Het blijft gelijk op gaan en scores zijn duur. Na het eerste kwart geeft het scorebord 21-17 aan. 

In de eerste minuten van de 2ekwart blijft het een close game die strak gefloten wordt (totaal 40 fouten in de hele wedstrijd). De lange mannen van Weert maken veel fouten op de veelvuldig drivende spelers van New Heroes. Twee van de drie 2- meter mannen van BAL hebben in 2 kwarten al 3 fouten. NH verzuimt echter hiervan te profiteren en scoort 3 min. niet. NH mist wat lay-ups en gooit ook 3 x de bal weg, en BAL slaat daarop een gaatje, met nog 2.18 is het daardoor 26-31. New Heroes blijkt toch weerbaar en richt zich weer wat op. Beide ploegen zijn in de penalty situatie beland maar gelukkig schiet Weert de vaak toegekende vrije worpen niet raak. Met nog 30 sec op de klok is het na een paar goede individuele acties 1 punt verschil, daarna scoort BAL toch 1 vrije worp en gaan de hardwerkende spelers rusten bij 30-32.

Na de rust start NH sterk, drijft het tempo de hoogte in en BAL heeft moeite aan te haken. De lange mannen kunnen nauwelijks in het aanvalsspel worden betrokken door goed verdedigend werk en rebounding (totaal 37 defensive in de hele game). Dit leidt tot een gelijke stand maar lang kan NH er niet van genieten, want daar zijn de 3 punters weer(T). BAL loopt uit naar 45-51 en na een extra score over en weer is het 49-53 na 3 kwarten.

Bij de start van het 4e kwart is NH weer scherp en na 2 lay-ups en het is weer gelijk! Maar, wederom, heeft NH daarna niet de rust om de gewonnen rebound om te zetten in een goede aanval en leidt het 7x balverlies achter elkaar!! (in totaal heeft NH 26 turnovers) BAL scoort wel en loopt uit naar 55-61. Een mooie drive and 1 van NH maakt het weer een wedstrijd. De laatste 3 min gaan in en het is erg spannend. Ook BAL gooit de bal vaker weg en de foutenlast van Weert zorgt voor NH voor vrije worpen. NH brengt daardoor de score terug tot 60-61. NH pakt het momentum en komt voor het eerst sinds de eerste kwart weer op voorsprong 64-63. Een score and 1 levert de 5e fout van 1 v.d. tweemeter mannen van BAL op. De laatste minuut breekt aan en NH staat 4 punten voor. Vrije worpen na weer een fout, waarvan er 1 raak gaat en het lijkt beslist, maar BAL veert nog een keer op door de zoveelste driepunter van hun guard. 

Het nieuwe scorebord kan de spanning ook niet aan en met nog 22 sec heeft NH balbezit. De tijd van de reparatie van het scorebord wordt gebruikt voor de nodige aanwijzingen en de spanning is bij beide aanhangers scharen te snijden. Weert maakt een snelle fout om de klok te stoppen, maar NH benut beide toegekende vrije worpen. Bal neemt nog een time-out om de bal op aanvalshelft te kunnen innemen en een snelle driepunter te schieten. NH is echter voorbereidt verdedigd hard en slim en een noodschot gaat mis, NH pakt de rebound en met nog 11 sec is het gedaan en staat de eindscore op het bord 70-66!

Een super overwinning van U16 met het oog op nog een aantal spannende games die de komende weken op het programma staan, te beginnen met de inhaalwedstrijd tegen nummer 2 van de ranglijst Landstede Zwolle op vrijdag 5 april om 21.00 uur! In Sporthal Zuid in den Bosch.

Stay in touch with us!