New Heroes Basketball Academy News

New Heroes U16 verliest opnieuw

15 maart 2019

(16-20, 17-12, 16-13, 12-18)

Op zondag 10 maart treedt U16 om 15.00 uur in sporthal de Hazelaar aan voor de wedstrijd tegen den Helder Noordkop.

Dit is de eerste van een reeks topwedstrijden voor de U16 en New Heroes is gebrand op een goed resultaat. De uitwedstrijd werd n.l. jammerlijk verloren en de jongens zoeken revanche.

De sprongbal levert direct een score op voor New Heroesdaarna verzuimen we de voorsprong te vergroten door het missen van een aantal lay-ups en speelt Noordkop haar 5 out offense met heel veel 1 tegen 1 spelletjes. Het tempo ligt hoog, de spanning is aan het spel af te lezen en dat komt de accuratesse niet ten goede. Na 4 min spel is het pas 8-7Turnovers ten over (22 in totaal) en een lange aanval is schaars. New Heroes blijft moeizaam scoren door het missen van vele gemakkelijke kansen. Na het fluitsignaal lijkt het noodzakelijk de dingen goed door te spreken bij 16-20 na de eerste kwart.

In het begin van de 2e kwart is er geen verbetering zichtbaar en onze U16 blijft simpele scores missenHierdoor wordt dichterbij komen erg lastig. De defense is wel op orde en als we zouden doen wat we kunnen zou er al een geruststellende voorsprong zijn bereikt. Na 5 min spelen in de 2ekwart is het echter pas 24-27! Opvallend is dat er weinig teamspel is en er vooral ook 1 tegen 1 wordt gespeeld, wat ook blijkt uit het uitermate lage aantal assist, 7 in de hele wedstrijd. Met nog 1.30 min op de klok komt New Heroes dan toch weer op voorsprong en is het bij rust 33-32. New Heroes zal haar uit ten treure geoefende offense moeten doornemen en doorspelen om de sterk verdedigende Heldenaren uit positie te spelen. 

De 2e helft start met scores over en weer, maar New Heroes lijkt wat scherper uit het kleedlokaal gekomen. Na 3 min neemt Den Helder bij 41-37 een time- out. De defense van New Heroes is scherp en de helpside is als het nodig is ook paraat. De scheidsrechters nemen een aantal dubieuze beslissingen, b.v. 3 aanvallende fouten die niemand begrijpt en onze jongens reageren daarop en dat beïnvloedt hun spel. Ook den Helder blijft missen en we pakken in die laatste minuten de rebounds (32 defensive en 11 offensivein de hele wedstrijdmaar leveren dat balbezit ook direct weer in. Twee simpele lay-ups door Noordkop na balverlies van New Heroes zorgen voor 49-45 na 3 kwarten. 

We starten de 4e kwart weer met 3 turnovers en de score is daardoor na 3 min spelen weer gelijk en dat is blijkbaar geen sein om de bal goed in de ploeg te houdenNoordkop plaatst 13-0 run (49-58) en onze jongens kunnen geen antwoord vinden. Daarna volgt een time out, maar het kwartje lijkt de verkeerde kant op te gaan vallen. Als we zo spelen dan is winnen van elke tegenstander gewoon erg lastig! Ons sterke wapen, de driepunter laat het vandaag afweten en we schieten maar 2 van de 20 schoten raak!

De U16 probeert het tij nog te keren door er weer een stapje bij te doen en vecht voor elke bal maar met nog 2.30 min te spelen is het nog steeds punten verschil. Het scoren stokt en met nog 33 sec is het verschil en ondanks een last second score komt New Heroes niet over de dip heen van de eerste 5 mni. Onze jongens moeten leren met de spanning van een topwedstrijd als deze ote gaan en zijn nu aangewezen op de mogelijke play-offs om een keer van den Helder te kunnen winnen. Eindstand 61-63 (16-20, 17-12, 16-13, 12-18)

 

Stay in touch with us!