Heroes Basketball Academy News

MU21 komt net tekort tegen koploper Donar

05 februari 2019

MU21 komt net te kort tegen koploper Donar: 88-92

(22-18, 21-2832-1913-27)

Voor de wedstrijd tegen koploper Donar uit Groningen was onze reporter afgereisd naar de Hazelaar. In een wedstrijd-met-twee-gezichten ontrolde zich een spannende wedstrijd die net in het voordeel van de bezoekers werd beslecht: 88-92.

Ongeconcentreerd boden onze spelers de bezoekers de gelegenheid met een run van 7 punten stevig uit de startblokken te komen. Jan Verhoeven greep voortijdig in, wisselde een aantal spelers dat direct tot een ommezwaai leidde. Ineens liep het offensief beter, vielen de ballen wel en kon het eerste kwart positief worden afgesloten: 22-18.

Aan het begin van het tweede kwart werd de voorsprong weer heel snel ingeleverd. Beide teams hielden elkaar daarna redelijk in evenwicht, hoewel er soms voor beide kanten onnavolgbaar werd gefloten. Onze reporter noteerde een kleine achterstand op zijn bierviltje: 43-46.

Het derde kwart werd een potje drie-punters mikken. Onze helden deden dat het best en de drietjes vielen als rijpe appels door het netje. Daarmee leken onze helden een aardig voorschot te nemen op een prettige zondagmiddag: 75-65.

Door concentratiegebrek in de afronding en door te lief verdedigen bood ons team Donar de gelegenheid om in een mum van tijd met een run van 10 punten de achterstand weg te spelen. Met nog twee minuten en een achterstand van 4 punten leken er nog mogelijkheden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar ook nu weer, net als tegen Zwolle, leken de krachten net niet goed verdeeld en mocht Donar enigszins opgelucht naar huis: eindstand 88-92.

Stay in touch with us!