New Heroes Basketball Academy News

New Heroes U14- BAL

12 december 2018

#Derby van het Zuiden 

Q1 15-29 /Q2 30-51 /Q3 48-75 /Q4 59-108 

Q1 :

Altijd een beetje extra spanning in de derby van het Zuiden. Veel spelers hebben al vaker tegen en met elkaar gespeeld en zijn met elkaar bekend. De start is van beide kanten rommelig in de afwerking. Waar we wel heel goed met de press om kunnen gaan, hebben we wel een aantal goede drives naar de basket.  De aanval loopt ook goed, er is iets teveel bal verlies en BAL kan eigenlijk te makkelijk scoren. Defensief zou het iets feller mogen zoals we dat ook op de trainingen zien.

 

Q2 :

Een goede start met wat eenvoudige scores van onze kant. BAL blijft fel en kan te vaak een steal pakken en daarna eenvoudig scoren. Ze  weten met goed rond te passen de vrije man te vinden of lopen inside. De opdracht in de rust zal duidelijk zijn meer bewegen en feller verdedigen.

 

Q3:

De thee en Ralf zijn speech heeft ze goed gedaan. Een sterke start met snelle en goede scores door goede passes de vrije man vinden. Ook de verdediging sluit beter.  Dit kwart laten we BAL iets minder scoren. Onze guards komen goed door.

 

Q4:

Ook dit kwart beginnen we goed maar weten het niet vast te houden. BAL ruikt zijn kansen en pakt ze ook. Ralf probeert wat dingen uit met het team en heeft weer genoeg punten om tijdens de training aan te werken.

Het team blijft goed vechten en ook met de press is goed omgegaan.  Slordigheid in het passen en de makkelijke ballen afmaken, zijn de verbeterpunten.

Stay in touch with us!