New Heroes Basketball Academy News

Winst op hekkensluiter ...

04 december 2018

Spannend slot tegen Harlem Lakers U18

In de Maaspoort mochten we aantreden tegen de hekkensluiter Harlem Lakers.

Jan Verhoeven Jr is dit maal de hoofdcoach van U18, omdat Chris Mayes met U16 mee is.

Het bijzondere van dat team is dat er grote verliezen staan tegen teams waarvan je het niet verwacht, zeker als je ziet dat ze soms tegen top teams het net laten liggen.

Gezien onze reputatie tegen lager geplaatste teams, maakt dat het een close game kan worden.

In het eerste kwart gaan de Bossche mannen na een 2-6 achterstand vol in de aanval en bijbehorende verdediging om het snel om te buigen naar een 15-6 voorsprong. Het kwart wordt met ene voorsprong afgesloten (24-19).

In het tweede kwart lopen de Heroes redelijk snel tegen een serie P's aan. Hierdoor wordt de verdediging minder scherp, door de onbewuste angst zelf in foutenlast te komen, zowel als team als persoonlijk. Onder andere Jean-Claude Malalu, zag binnen enkele minuten 3 P op zijn sheet bijgeschreven. Na een time-out wordt het weer goed opgepakt, zonder te veel fouten te pakken. Maar de periode winst gaat naar Harlem Lakers (14-15)

Na de rust start New Heroes erg fel en lopen dan ook uit. Echter mogen we hier niet lang van genieten, Harlem Lakers nemen daarna het spel over. Vooral aanvallend loopt het aan Bossche kant niet en in de defence vallen er gaten, waardoor de Halem Lakers eenvoudig kunnen scoren. (22-28)

Het laatste kwart begint goed, maar wordt al snel onrustig aan beide kanten, maar gelukkig is het gaatje groot genoeg. De blocks van Bor van den Bosch en het snooooeeeeei harde block van Jean-Claude Malalu draagt bij aan het momentum om de pot winnend af te sluiten. (27-22)

Volgende wedstrijd is tegen de nummer 2 TTT, 9 december uit in Haarlem.

 

New Heroes – Halem Lakers U18 87-84 (24-19, 14-15, 22-28, 27-22)

 

Olle Aarts 21 punten, Sietse Gros 19 punten, Oshean Brathwaite 14 punten, Siebe van Bragt 10 punten 11 rebounds en 4 assists, Jop van de Sande 8 punten, Bouke Schottert 6 punten, Niek van den Hout 5 punten, Bor van den Bosch en Sander Kannestein 2 punten.

Stay in touch with us!