New Heroes Basketball Academy News

Nipt verlies U14 tegen koploper

11 maart 2019

Vandaag tegen de nummer 1: MBCA uit Amstelveen. Afgelopen november waren ze echt nog een maatje te groot en verloren onze jongens met een dikke 50 punten verschil.

Dat de NH intussen gegroeid zijn was op alle fronten te zien. ’s-Ochtends waren we via de groepsapp door de coach al opgezweept met een Amerikaans filmpje om de spirit aan te geven die van de New Heroes verwacht wordt: “ I believe that we will win!” Nou, dat beloofd wat na de afgelopen wedstrijden…

We beginnen meteen zeer aktief, de 12 scores zijn van onze jongens en door de sterke verdediging kan MBCA niet meteen scoren, iets wat de luidruchtige coach van de tegenstander erg nerveus maakt. Maar dan komt de 13-punter van MBCA en ja, die gaat er makkelijk in. Hierdoor scoort MBCA snel weer wat punten. Desalniettemin blijven ook de NH erg snel in het spel. Q1 wordt met een kleine winst afgesloten: 20-19.

Na een fikse speech van de coach van MBCA wordt er snel gescoord door de tegenstander en staan ze weer met een klein verschil voor. Onze verdediging wordt aangescherpt. Het wordt wat lastiger maar er wordt nog steeds om en om gescoord waardoor er nauwelijks verschil is. Met hard vechten houden de NH zich sterk ondanks de vele 3-punters van MBCA. Q2 eindigt op 31-35.

Nieuw kwart, nieuwe kansen. Weer vallen er regelmatig 3-punters van MBCA waardoor de tegenstander uit kan lopen op de NH. Er worden veel kansen gemist maar over het algemeen blijven ze agressief en snel wat ook weer mooie scores oplevert. Helaas scoort de tegenstander net iets makkelijker in dit kwart. Er wordt afgesloten met 46-58.

Eens kijken of we het mooie samenspel van het begin van de wedstrijd weer op kunnen pakken. Het blijft lastig, er worden veel fouten gemaakt en er wordt veel gemist. Het spel wordt wat slordiger vanwege de druk maar er wordt beslist niet opgegeven.

In de laatste minuten is er zelfs een waanzinnige inhaalslag en worden onze jongens weer heel sterk. Dat ziet de coach van MBCA ook en er wordt weer zenuwachtig over het veld geschreeuwd. De NH hebben nu duidelijk de overhand en er volgen prachtige scores. 47 seconden voor de eindklok staan we gelijk en is het weer 65-65. De time-outs volgen elkaar nu snel op maar helaas is het weer een 3-punter van MBCA wat de doorslag gaat geven. Tot de laatste seconde was het spannend en hebben de NH gevochten. We eindigen met 66-70. Heel erg jammer maar een eindscore waar we supertrots op mogen zijn!

Eindstand: 66-70

Stay in touch with us!