Heroes Basketball Academy News

Nipt verlies voor Heroes U14 tegen UBALL in spannende wedstrijd

07 oktober 2019

Vandaag ging de reis naar Vleuten tegen Uball. Alle wedstrijden zijn tot heden gewonnen dus vol vertrouwen wordt er gestart, maar als Uball de 1e score maakt zien we onze jongens meteen wat twijfelig worden, maar over het algemeen gaan ze in het begin van de wedstrijd redelijk gelijk op. Over en weer wordt er gescoord. UBALL is net iets sterker en ze benutten hun kansen beter dan onze jongens. Q1 wordt afgesloten met 16-13. 

Q2. Ook de rebounds worden door UBALL goed opgepakt, onze verdediging lijkt wat zwak.Nr. 15 van UBALL, een zeer sterke speler, krijgt alle ruimte om te scoren en dat doet hij dan ook. We worden wat zenuwachtiger en door de paniek blijven we onze kansen missen. Af en toe zien we weer het mooie samenspel wat we de afgelopen weken hebben gezien van de Heroes, maar het is te weinig om een inhaalslag te maken. En er wordt erg strak gefloten op fouten van onze Heroes waardoor we de bal te vaak moeten afstaan. We sluiten dit kwart af met 32-29.

Q3. De spanning zit er goed in. De tegenstander blijft pittig. Er wordt veel getwijfeld waar we de bal gaan afspelen. Maar gelukkig zijn er momenten dat de Heroes zich weten te herpakken en het spel allesbehalve opgeven. De agressiviteit wordt weer getoond maar UBALL loopt iets verder uit. Het kwart wordt afgesloten met 49-43.

Q4. Weer zien we regelmatig goed samenspel van onze jongens en laten ze hun tanden weer zien. Maar UBALl lijkt vandaag toch net een maatje te groot. Wat blijft het spannend tot op het einde, wij geven ons niet gewonnen en vechten door maar oh wat jammer dat we zoveel kansen missen. Verlies is eigenlijk echt niet nodig als dit beter was gegaan. Door de paniek worden er veel 3-puntspogingen gedaan en zien we te weinig samenspel. Deze spannende wedstrijd sluiten we af met een nipt verlies van 64-61.

Stay in touch with us!