Heroes Basketball Academy News

Liefst vier teams New Heroes-academy actief over de grenzen

23 april 2019

Pasen staat traditiegetrouw garant voor veel toernooibasketbal. Zoals voor liefst vier teams van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch die dit keer de grenzen overstaken. U14 en U16 naar de Spaanse stad Girona en twee senior-teams naar Bertrange, een voorstad van Luxemburg, voor het U19-toernooi aldaar. 

Voor ereprijzen van de onzen moesten we dit keer in het Groothertogdom zijn. Daar won ons ‘tweede team‘ de eindstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden, dat – het mag gezegd zijn – aantrad met een in doorsnee jonge U19-ploeg. Dat neemt niet weg dat de overmacht waarmee Niek van den Hout, Liban Elmi, Bouke Schottert, Sietse Gros, Jean-Claude Malalu, Nino Okai en Niek Hoepelman die finale in hun voordeel beslisten, opmerkelijk was. Na overigens ook tweemaal winst op ons ‘eerste team’ dat voor deze gelegenheid bestond uit Ids Rebergen, Wouter den Haan, Olle Aarts, Jop van de Sande, Sander Kanstein, Jelle Schottert en gastspeler Quincy Tjon Affo die met de U16-ploeg van onze academy in 2015 nog nationaal kampioen werd. Momenteel beproeft hij zijn sportieve geluk in de Verenigde Staten en benutte het zomerreces voor een gastoptreden in Bertrange. Met New Heroes 1 legde hij beslag op de derde plaats.   

Het werd al met al een geslaagde onderneming voor onze teams die nog een debutant kenden: Robert Boezeman, oud-speler van onze academy en na uitstapjes richting de academy van Gran Canaria en US Riverside, een eerste-divisie NCAA-ploeg uit de plaats Riverside (Californië), weer terug in eigen land. Hij droeg zeker bij aan het sportieve succes van de twee senior-teams van onze academy in Bertrange. 

Sterrenniveau

In Girona eindigden onze twee teams in de middenmoot van het sterk bezette Goede Week-toernooi. De U16-ploeg kwam als achtste uit de bus, onze U14’ers als negende. Beide in een veld van zestien teams. Na prima gepresteerd te hebben. De nederlaag (naast de overwinning) die de beide teams al op de eerste dag leden, maakten dat ze direct ‘veroordeeld’ werden tot een plaats in de tweede helft van het toernooischema. Maar, zoals gezegd, daarin op de volgende twee dagen nog prima presteerden. 

Opnieuw zorgden flink wat ouders voor een aangename support voor onze teams. De sfeer was prima, het hotel en de catering weer van een heel aangenaam sterrenniveau. Net als de kwaliteit van de toernooiorganisatie. Op en top in orde dus. Het maakte dat ook hier, naast de hele acceptabele prestaties van onze teams, gesproken mocht worden van een uitermate geslaagde onderneming.         

31 januari 2020 @ 20:00

Stay in touch with us!