New Heroes Basketball Academy News

U16 New Heroes naar finale!

07 mei 2018

Nadat vorige week de 1e wedstrijd tegen BAL Weert met 5 punten verschil was verloren, stond zaterdag de return in Weert op het programma. De opdracht voor de spelers was helder, winnen met minimaal 6 punten verschil. Dat de overwinning zo ruim zou uitvallen, was niet alleen een overwinning op BAL Weert, maar vooral ook een mentale overwinning voor de jongens zelf.

Het verschil in de uiteindelijk score vormde zich pas in het vierde kwart. De eerste periode was zelfs voor BAL Weert. De New Heroes openden met een score van Siebe van der Bracht, maar daarna nam BAL Weert het initiatief over. Door de vrije man bij de driepuntslijn te vinden, wisten ze halverwege de eerste periode een voorsprong op te bouwen van 6 punten (15-9). Maar door een sterke periode van de New Heroes (Bor van den Bosch, 8 punten op rij), kwamen de New Heroes terug en op gelijke hoogte (17-17). Desondanks wist BAL Weert deze periode met een voorsprong van 4 punten af te sluiten (22-18).

De tweede periode zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Om en om wordt er gescoord, waardoor het verschil niet kleiner wordt. Maar langzaam krijgen de New Heroes meer grip op de wedstrijd. De zone press van BAL Weert wordt door de New Heroes goed uitgespeeld. Snelle aanvallen volgen elkaar op en in deze periode zijn de guards van de New Heroes (Siebe van Bracht  en Max van den Heuvel) goed voor samen 11 punten. Langzaam kruipt de New Heroes dichter bij BAL Weert, om op het einde van deze periode op voorsprong te komen. Stand met rust: 37-38.

Na rust zet BAL Weert nog een keer aan. De zone press leidt tot een paar keer balverlies en  tegenscores, waardoor coach Paul van den Heuvel met een time out in moet grijpen. Op dat moment staat er opnieuw een achterstand van 6 punten op het scorebord (44-38). Na de time out knokken de mannen zich weer terug in de wedstrijd, maar Weert weet toch weer het verschil te vergroten naar 7 punten. Halverwege deze periode begint echter de aanval van BAL Weert te haperen. De New Heroes ruiken hun kansen en krijgen langzaam het overwicht in deze wedstrijd. In de verdediging wordt door Luc de Vries, Olle Aarts en Bor van den Bosch hard gewerkt om de lange mannen van BAL Weert het score te beletten. Dit betekent fysieke duels onder het bord om te voorkomen dat deze spelers aangespeeld worden en ook om de rebounds voor BAL Weert te voorkomen. Aan de andere kant weet de verdediging van BAL Weert steeds minder raad met de penetraties van de guards van de New Heroes. Siebe van Bracht en Max van den Heuvel weten, op soms bijna onnavolgbare wijze,  de ruimtes in de verdediging te vinden, om tot score te komen en ook BAL Weert tot overtredingen te dwingen. Aan het einde van deze periode staan de New Heroes op voorsprong: 55-60.

In de laatste periode denkt BAL Weert met een driepunter de aansluiting te vinden, maar daarna komt de geest uit de fles van de New Heroes. De scores volgen elkaar in rap tempo op. Via Luc de Vries, Justin van Rooijen en Siebe van Bracht, wordt de voorsprong tot 9 punten vergroot. BAL Weert poogt nog met driepunters in de buurt te komen, maar de schoten vallen niet meer. De rebounds zijn voor de New Heroes. Met overtuiging wordt de bal rond gespeeld en wordt BAL Weert van alle kanten bestookt met driepunters. Max van den heuvel, Luc de Vries (2x) en Olle Aarts scoren hun driepunters, waardoor tegen het einde van de wedstrijd een verschil van 23 punten op het scorebord staat. In de laatste minuut scoort BAL Weert nog, maar de overwinning is een feit.

Met een onverwacht groot verschil wordt BAL Weert in deze wedstrijd aan de kant gezet. De scorers per periode laten mooi zien hoe de New Heroes in deze wedstrijd zijn gegroeid en uiteindelijk het verschil weten te maken. Nu op naar de finale-wedstrijd aankomende zondag, 13 mei om 16.30 uur gespeeld in de Landstede sportcentrum te Zwolle. Daar nemen de New Heroes het op tegen Apollo Amsterdam (ticket € 5,-- per persoon, € 3,-- voor kinderen tot 12 jaar, verkrijgbaar bij de ingang van het sportcentrum)

BAL Weert U16 - New Heroes U16: 71-89 (22-18, 15-20, 18-22, 16-29).

Scores New Heroes: Max van den Heuvel 31 punten, Siebe van Bracht 14 (9 assists, 10 rebounds), Olle Aarts 14 (7 rebounds), Bor van den Bosch 12 (5 rebounds), Luc de Vries 10 (4 rebounds), Justin van Rooijen en Finn van Oers 3 punten, Jelte Hoevenaars 2 (5 rebounds), Wietse Schottert 0 (3 rebounds) en Quincy Stegenga 0 punten

26 januari 2019 @ 15:00

Stay in touch with us!