New Heroes Basketball Academy News

1e wedstrijd halve finale final four: New Heroes U16 tegen BAL Weert

01 mei 2018

Beide ploegen hadden vorige week al hun krachten hadden kunnen meten in de laatste competitie-wedstrijd, maar nu ging het er echt om.

Beide ploegen beginnen gespannen aan de wedstrijd en hebben dan ook moeite om tot score te komen. Aan beide kanten wordt er in de verdediging druk uitgeoefend op de speler met de bal. BAL Weert weet hier echter wat beter me om te gaan dan de New Heroes en komen op een 0-5 voorsprong. Pas na ruim 2 minuten weten de New Heroes de score te openen met een driepunter van Olle Aarts. De eerste periode blijven de New Heroes echter achter de feiten aanlopen en weet BAL Weert op voorsprong te blijven, waarbij het verschil uiteindelijk oploopt tot 7 punten. Stand Q1: 15-22

De tweede periode beginnen de New Heroes sterk. Bal Weert wordt goed onder druk gezet en hebben moeite in hun spel te komen. De New Heroes daarentegen spelen met meer overtuiging. Ze weten niet alleen het score van Weert te beletten, maar zelf wel tot score te komen. Halverwege deze periode weet Siebe van Bracht de score gelijk te trekken: 24-24.  BAL Weert is in de periode slechts één keer tot score gekomen. Vervolgens gaat het spel gelijk op, waarbij het de New Heroes niet lukt om een voorsprong te pakken. Dit lukt pas in de allerlaatste minuut, wanneer Finn van Oers met een fraaie driepunter de New Heroes op voorsprong brengt. Stand: 31-30.

Na rust is het aanvankelijk stuivertje wisselen. Nadat BAL Weert weer op voorsprong komt, komen de New Heroes weer op voorsprong met een driepunter van Olle Aarts. Na enkele minuten weet BAL Weert toch weer de voorsprong te pakken en langzaam een verschil op te bouwen tot 6 punten (36-42). Dan nemen de New heroes het heft toch weer in handen. Bor van den Bosch weet in die periode 6 punten achter elkaar te scoren en uiteindelijk brengt Max van den Heuvel de ploegen weer op gelijke hoogte. Stand Q3: 46-46.

In de laatste periode neemt BAL Weert direct het initiatief. In deze periode wordt de lengte van enkele spelers van BAL Weert goed uitgenut en bouwt BAL Weert een voorsprong op van 9 punten. De New Heroes zijn dan nog niet tot score gekomen. Vervolgens scoort Luc de Vries 7 punten op rij, echter deze scorers waren onvoldoende om de stand gelijk te trekken, doordat ook BAL Weert blijft scoren. In deze periode wordt er door beide ploegen snel gespeeld en volgen de scores elkaar in rap tempo op. De New Heroes weten de achterstand echter niet meer goed te maken en op het einde van de wedstrijd staat er een verschil van 5 punten op het scorebord: 66-71.

Helaas een klein verlies, wat als uitgangspunt geldt voor de uitwedstrijd in Weert. Geen onmogelijke achterstand, aangezien de New Heroes voldoende veerkracht hebben om een dergelijke achterstand goed te maken. BAL Weert beschikt weliswaar over een goede ploeg, maar met voldoende overtuiging van de New Heroes is het verschil te overbruggen. De uitwedstrijd is dan ook zeker de moeite waard om de ploeg te ondersteunen en te zien strijden voor een finaleplek. Uitwedstrijd zaterdag 5 mei om 14.00 uur in sporthal Boshoven in Weert.

New Heroes U16 – BAL Weert: 66-71 (15-22, 16-8, 15-16, 20-25).

Scores New Heroes: Olle Aarts 20 punten, Max van den Heuvel 13, Luc de Vries 10, Siebe van Bracht 9, Bor van den Bosch 8, Finn van Oers 6 punten.

26 januari 2019 @ 15:00

Stay in touch with us!