Heroes Basketball Academy News

Spring Camp 1 en 2 mei 2019!

02 april 2019

Toppers New Heroes te gast bij tweedaags Playoffs-camp Den Bosch naar nieuw model
Op woensdag 1 en donderdag 2 mei houdt de New Heroes Basketball Academy haar jaarlijkse Playoffs-camp voor jong basketbaltalent in de Maaspoorthal in Den Bosch, de thuishaven van de profploeg uit die stad. Die, als speciale attractie met een aantal spelers acte de presence zal geven tijdens deze leerzame tweedaagse.
Deelname aan dit camp staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. Maar anders dan te doen gebruikelijk tijdens de clinics en de camps in Den Bosch, wordt er dit keer nadrukkelijk onderscheid gemaakt naar leeftijd en basketbalervaring. Om de uitdaging voor de rijpere talenten groter te maken, werken zij een programma af met een hogere moeilijkheidsgraad en dito intensiteit. Allemaal net wat pittiger en technisch wat lastiger dan de jongere garde die vaak wat minder ver is in zijn ontwikkeling op technisch, tactisch en fysiek vlak. Wat we overigens niet moeten verwarren met 'minder talent'. De natuurlijke aanleg van een pril 'jonkie' kan tenslotte zomaar die van een rijper talent ver overstijgen!
Bij de selectie van de trainers voor dit camp is speciaal gelet op deze ‘tweedeling’. De rijpere jeugd gaat aan de slag onder leiding van oud-international Vincent Krieger en Chris Mayes, het hoofd van de Bossche academy. Miguel OliveiraLamont RandolphJohnBernabela en Robert Boezeman nemen de jongere garde onder hun hoede. Verrassend is de deelname van Robert Boezeman aan het camp. Na een bewogen verblijf van vijf jaar op de UC Riverside, een van de tien opleidingsinstituten van de Universiteit van Californië, keerde hij recent terug in ons land. Met een zesde trainer van naam, een international! is de organisatie overigens nog in onderhandeling over deelname. Daarover snel meer. Maar nu al staat vast dat de staff van topniveau is bij deze twee dagen basketbaltraining in optima forma. 
Tijdens het camp gaan de deelnemers op – afhankelijk van het aantal aanmeldingen – zes tot tien stations aan de slag, dus ingedeeld naar leeftijd en mate van ontwikkeling. Waarbij met de jongsten heel fundamenteel gewerkt wordt en met de wat oudere, meer ervaren jeugd dus op een aangepast, hoger peil. 
 
De prijs van deelname aan het camp bedraagt € 77,50. Deelnemers aan de Skills Practise-trainingsgroep van de Basketball Academy Den Bosch betalen slechts € 67,50. In deze prijs zijn naast twee dagen basketbal-toptraining op beide dagen ook een goed voorziene lunch, fruit, frisdrank en energierijke versnaperingen inbegrepen. Het camp is op beide dagen van 9.30-16.30 uur. De hal gaat open om 9.00 uur. Voor de goede orde: doe je mee dan breng je in principe een eigen basketbal mee!
Tijdens het camp wordt in de dagschema’s ook tijd ingeruimd voor het 3x3 basketbal. Het camp heeft niet voor niets een plaatsje gekregen op de kalender van de landelijke promotiecampagne, waarmee de Nederlandse Basketbal Bond en NOC*NSF de wereldkampioenschappen 3x3 basketbal onder de aandacht van alle Nederlanders willen brengen. De WK’s zijn van 18 tot en met 23 juni op het Museumplein in Amsterdam. Met, zo liggen de verhoudingen in het internationale 3x3-basketbal nu eenmaal, de Nederlandse mannen- en vrouwenploegen in kansrijke uitgangsposities!
 

Wil je deelnemen? Klik dan op deze link en stuur het formulier ingevuld terug.Op maandag 29 april om 18.00 uursluit de inschrijving. De aanmelding is pas afgerond na het overmaken van de deelnamekosten van € 77,50 op bankrekeningnummer NL12INGB0006189956 ten name van STG Basketball Academy Den Bosch.

Wacht niet te lang met aanmelden want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Stay in touch with us!