New Heroes Basketball Academy News

Talenten krijgen wijze lessen in Kortrijk en Leuven

31 december 2017

Met een karrevracht aan indrukken en wijze lessen op zak zijn vier van onze teams in de voorbije dagen teruggekeerd van toernooien in België. Onze U19-, U17- en U14-teams uit Kortrijk en omgeving en de Skills Practise-ploeg uit Leuven. Nee, zonder goud, zilver of brons in de achterzak, maar zoals gezegd wel met een fikse portie waardevolle lessen, waarmee we in de tweede helft van het seizoen allemaal ons voordeel mogen - of liever: behoren! - te doen.

Van de vier teams kwam de ploeg die uitkwam in de U19-divisie – zeg maar U18 plus Stan van den Elzen - het meest opmerkelijk voor de dag. Dankzij zeges op de eerste dag in de duels met twee Belgische selecties, mengde de ploeg van coach Jan Verhoeven zich brutaal in de strijd met een handvol Europese sub-toppers. En hield als nummer zeven in de rangschikking zomaar twee handenvol echte Europese toppers achter zich. Zie de eindrangschikking!

Het verlies (88-56) op de tweede dag tegen Antwerp Giants viel voor de U19-ploeg te royaal uit. Wat uiteindelijk ook gezegd mag worden van de nederlaag tegen Juventud Badalona (106-66), al passen daar wel een paar kanttekeningen bij. Zoals de status van ‘het huis’. Juventud Badalona is als opleidingsschool voor jong talent al jarenlang een van de beste in Europa. Niet voor niets bracht de Spaanse ploeg nu onder meer een Litauer, Let, Braziliaan, Hongaar, Duitser en Nederlander (Oliver Bieshaar) in het veld, waar de ‘onzen’ wat dichter bij huis gescout werden. Denk aan minder exotische oorden als Rosmalen, Eindhoven, Tilburg, Veghel, Hilvarenbeek, Rijen en Roosendaal. Spelers met een (nog) wat mindere naam en faam ook. Die hielden Juventuds toekomstige sterrenensemble een helft knap in het vizier (54-46) om daarna alsnog overlopen te worden.

Dat maakte dat de equipe van Jan Verhoeven op de laatste dag een herkansing kreeg tegen Atletas Kaunas, een Europese subtopper. Waartegen New Heroes hele leuke dingen liet zien en uiteindelijk zelfs als winnaar uit de bus kwam (78-72). Vooral dankzij een indrukwekkende schotexercitie van Norbert Thelissen die de Litauers vooral van ver buiten de driepuntszone liefst 35 punten om de oren knalde. En zo een verdienstelijke zevende plaats voor zijn ploeg vast liet leggen.

Verbeelding

Het dient gezegd dat onze U17- en U14-teams bepaald minder sterk voor de dag kwamen in Leuven in het XMas-toernooi, waar liefst 146 teams uit 20 landen aan deelnamen. De U17’ers moesten in Izegem uiteindelijk met de vijftiende plaats genoegen nemen in een deelnemersveld van twintig teams. Even verderop, in Dottenijs, was er voor onze U14’ers de negentiende plaats in een veld van 24 teams weggelegd. En die klasseringen spraken niet werkelijk tot de verbeelding.

In Leuven

En ondertussen deed een ploeg uit onze Skills Practise-trainingsgroep z’n uiterste best tijdens het U14-toernooi van de Wintergames in Leuven potten te breken. Dat lukte ook niet al te best. Alleen het slotduel tegen streekgenoot Migliore (41-40) eindigde in winst, waarbij wel aangetekend mag zijn dat de tegenstanders zonder uitzondering meer op elkaar ingespeelde ploegen in het veld brachten. Alhoewel onze correspondente ter plaatse ook nog wel bij optekende dat de concentratie en inzet bij vlagen wat te wensen overliet. Dus had er voor Sjoerd, Yanniek, Max, Tim, Stefan, Stijn, Sander, Dylan, Silvan, Thijs, Jasper en coach Miguel Oliveira best wat meer in het vat gezeten.

En nu? Een weekje bijkomen van de inspanningen. Behalve dan voor onze Skills Practisers die komende woensdag en donderdag in de Maaspoort hun basketbal-vaardigheden verder bij komen werken tijdens het Wintercamp van de academy. Met in hun achterhoofd de wijze lessen die ze aangereikt kregen in Leuven.   

Uitslagen toernooien

Coca Cola XMas-toernooi in Kortrijk en omgeving

Invitational-divisie (U19)

Vlaamse selectie (Bel) – New Heroes 62-65, Waalse selectie (Bel) – New Heroes 62-72, New Heroes – Antwerp Giants (Bel) 56-88, New Heroes – Juventud Badalona (Spa) 66-106, New Heroes – Atletas Kaunas (Lit) 78-72.

Eindstand: 1. Limburg United (Bel), 2. Oostende (Bel), 3. Antwerp Giants (Bel), 4. Woluwe (Bel), 5. Juventus Badalona (Spa), 6. USK Praag (Tsj), 7. New Heroes, 8. Atletas Kaunas (Lit), 9. Belgrado (Ser), 10. Apollo Amsterdam, 11. Alba Berlijn (Dld), 12. Falco Gent (Bel), 13. Stellazurra Rome (Ita), 14. Waalse selectie, 15. Israel Academy (Isr), 16. Sparta Bertrange (Lux), 17. Tsmoki Minsk (Wru), 18. Den Helder Suns, 19. Vlaamse selectie, 20. Straatsburg (Fra).

U17-divisie

New Heroes – Antwerp Giants 30-76, New Heroes – Dudelange (Lux) 63-62, Oxaco (Bel) – New Heroes 57-42, New Heroes – Deerlijk 51-57, Zorg & Zekerheid Leiden – New Heroes 44-48.

Einstand: 1. Zaza Packulia Aca (Pol), 15. New Heroes.

U14-divisie

New Heroes – Woluwe 30-78, New Heroes – Giessen (Dld) 48-54, New Heroes – Rostock (Dld) 69-50, New Heroes – Vilvoorde (Bel) 36-69, Almonte – New Heroes 46-61.

Einstand: 1. Fikeo (Bel), 19. New Heroes.

 

Wintergames In Leuven

U14

Skills Practise-ploeg New Heroes – Lothier (Bel) 27-39, Oudenburg – New Heroes 32-31, Leuven Bears – New Heroes 35-27, Migliore – New Heroes 40-41.

15 december 2018 @ 13:30

Stay in touch with us!