New Heroes Basketball Academy News

Teams Bossche academy blijven dit keer met lege handen

03 april 2017

Teams Bossche academy blijven dit keer met lege handen

Verlies van U18-ploeg betekent definitieve einde Final Four-aspiraties

Met een nul-op-drie was het voorlaatste volledige competitieweekend van het seizoen er eentje om vanuit Bossche optiek beschouwd snel te vergeten. Lag het verlies van New Heroes’ U24-ploeg bij koploper Rotterdam U24  (83-56) voor de hand, dat waren die van onze U18’ers bij de laagvlieger Uball (63-55) en van de U16-ploeg bij het RTC Noord van het onstuitbare toptalent Rienk Mast ( 68-53) veel minder. 

New Heroes’s oudste talentenploeg, die van de U24’ers, ging zondag dus stevig kopje onder bij koploper Rotterdam Basketbal omdat die in het tweede (22-10) en derde kwart (23-12) net even te trefzeker te werk ging voor de tegenstander. Die met name in dat laatste bedrijf het zicht op de fluks schakelende tegenstander even compleet kwijt was. De 18-0 run die de toen plaatste dankzij met name zijn ongrijpbare topscorer Twan Plasman (34 punten), was de bezoekers teveel. Dat de punten in de knip gingen bij de Rotterdammers, die later deze maand niet voor niets als koploper en favoriet de Final Four ingaan, was bij 58-25 inmiddels wel duidelijk.

Het was dat Daan de Heus’ equipe een wijze les van zijn coach in het restant van de partij nog goed oppikte anders was het pittige verlies nog uitgelopen op een heuse oorwassing. Een time-out, aangevraagd bij 65-39, greep hij aan om zijn spelers het relatieve van dit pittige verlies te doen inzien. Rotterdam is niet voor niets koploper, hield hij zijn spelers voor. En de ploeg die elf maanden de nationale titel weer eens naar Den Bosch bracht, zag er wel heel anders uit. Ouder, meer ervaren, fysiek en mentaal heel wat meer gehard. De Heus’ pupillen pikten die woorden van begrip prima op en zetten daarna onder aanvoering van Irfan Ramovic, topscorer met 20 punten, en Wietze Nossek (17) nog even aan voor een slotakkoord dat de verliescijfers nog naar meer aanvaardbare proporties terugbracht.      

Rotterdam Basketball U24 – New Heroes U24 83-56 (16-15, 22-10, 23-12, 22-19)

Scores Rotterdam Basketball: Twan Plasmans 34, Maik Bouwer 15, Tim Tijhuis 9, Coen Stolk 7, Sam van Dijk 6, Jordy Kok 5, Kaj Steehouder en Daan Jursenas 2 punten.

New Heroes: Irfan Ramovic 20, Wietze Nossek 17 (10 rebounds), Stan van den Elzen 5 (5 assists), Ids Rebergen 3, Maktar Faye en Amer Banda (7 rebounds) beiden 2.  

Verloren zaak

Temeer pijnlijk voor New Heroes’ U18-ploeg was dat die door het verlies in Utrecht tegen Uball een allerlaatste kans op deelname aan de Final Four uit handen gaf. Want die was er na verlies van concurrent  CSE Academy Zwolle nog wel degelijk. Waren er verzachtende omstandigheden? Jazeker, want de ploeg trad dankzij late afmeldingen redelijk gedecimeerd aan in het Utrechtse sportcentrum Oudenrijn. En schoot, letterlijk dit keer, tekort tegen staartploeg Uball. De schotprecisie was zoek, zowel vanuit driepunts- (4-op-32) als tweepuntsland (16-op-32) en omdat er ook nog te vaak een bal in verkeerde dan wel geen handen belandden na Bosch’ bezit ervan, streden New Heroes’ U18’ers uiteindelijk voor een verloren zaak. Wat, dat mag ook gezegd zijn, niets afdeed aan de strijdlust waarmee de equipe van (waarnemend) coach Daan de Heus deze malheur probeerde te compenseren. Maar het effect ervan was zoals gezegd niet navenant.

Een man ontworstelde zich daar in Uballs fraaie thuishaven aan het bescheiden niveau van zijn ploeg: Kevin Verhallen. De Berlicummer mikte wel regelmatig raak – 8 van zijn 13 tweepunters troffen bijvoorbeeld doel. En tussendoor pakte hij ook nog eens 11 rebounds uit het zwerk. Een prima partij dus van de forward met de ultra-softe touch.

Uball U18 – New Heroes U18 63-55

Scores New Heroes: Kevin Verhallen 24 punten (11 rebounds), Stan van den Elzen 10 (7 rebounds), Norbert Thelissen (10 rebounds) en Liban Elmi beiden 7, Ids Rebergen 3, Luuk van Boven en Timo van der Haar beiden 2. Balverlies ploeg: 32. Schot ploeg 16-32 (2p), 4-32 (3p) en 11-22 (vrije worpen).

Rienk Mast show

U16 wist in Groningen dus het succes van de week ervoor, winst op de ongeslagen koploper Harlem Lakers, niet door te trekken. Van meet af aan bleek wel dat de staartploeg RTC Noord geen trek had in nieuw verlies. Daarvoor zette het ook Rienk Mast in, het boomlange supertalent dat zo’n beetje in z’n eentje de partij al heel snel in een beslissende plooi legde. De 15-punts voorsprong die Mast, hij nam de helft van de Groninger productie voor zijn rekening, en de zijnen snel namen, gaven ze ook nooit meer uit handen. En dat ondanks het feit dat Chris van Dintens equipe helemaal niet zo beroerd verdedigde. En na rust, toen de teams afsloten op 28-28, de aanval ook heel aardig op orde had. Maar tegen het dunkgeweld dat Mast ontketende, was geen Bosch’ kruit gewassen.

Ook niet rust dus. Toen met name de rotatie bij de onzen dus wat beter uit de verf kwam, tot merkbaar plezier van coach Chris van Dinten. Zonder dat dit evenwel tot winst leidde voor de ploeg die in Niek van den Hout andermaal een heel betrouwbare leider en topscorer (19 punten) had. Maar dus geen wapens vond om het Groninger speerpunt Rienk Mast aan de ketting te krijgen.

RTC Noord U16 – New Heroes U16 68-53 (20-11, 20-14, 5-7, 21-23)

Scores New Heroes U16: Niek van den Hout 19, Noah Carels 11 (4 steals), Luc de Vries 6, Bjorn van der Kloet (7 rebounds) en Sietse Gros (10 rebounds, 3 steals) beiden 4, Olle Aarts 3, Koen Rolleman 2.

Stay in touch with us!