Heroes Basketball Academy News

Teleurstellende nederlaag U16

14 februari 2019

New Heroes U16 - Divine U16 76 - 77

(8-21, 23-18, 19-12, 26-26)

Deze zaterdag stond de wedstrijd op het programma tegen Divine uit Rotterdam, de nummer negen in de competitie, helaas zonder de geblesseerde Wietse en Laurens.

De sprongbal wordt gewonnen, maar levert geen score op. Door matige defense, laten onze jongens Divine makkelijk scoren onder het bord. Aanvallende rebounds worden niet gepakt en New Heroes komt niet in de wedstrijd. Dit kwart eindigt met een schamele 8-23.

Het tweede kwart lijkt het bij Divine nog steeds allemaal te lukken. De Rotterdammers, duidelijk verrast door hun ruime voorsprong, zijn strijdlustig. Na drie minuten lijkt het bij onze jongens wat beter te gaan lopen en is het verschil na zes minuten terug gebracht naar drie punten, 26-29. Maar Divine laat het er niet bij zitten en slaat weer een gaatje van acht punten. Ze gaan de kleedkamers in met een tussenstand van 31-39.

De rust heeft niet geholpen bij onze jongens. Het ontbreekt ze aan focus, raken gefrustreerd en lopen zichtbaar te balen. Divine gelooft er duidelijk meer in dan New Heroes. Voor de coach nog geen reden om in te grijpen, zodat de achterstand vergroot wordt naar vijftien punten. Daarna, mede geholpen door de foutenlast bij Divine, komt New Heroes weer terug. Dit kwart eindigt met 50-51.

In het vierde kwart komt New Heroes voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd. Daarna gaat het gelijk op. Twee spelers bij Divine moeten het veld ruimen met vijf fouten, maar New Heroes maakt daar niet goed gebruik van.  De laatste minuut van de wedstrijd is spannend. Met nog elf seconden te spelen wordt de stand door twee vrije worpen van New Heroes 76-77. Divine krijgt vervolgens ook vrije worpen, maar verzilvert deze niet. New Heroes verliest met een punt, 76-77.

Deze wedstrijd was niet best, maar een wijze les voor onze jongens en coach. Hierna kan het alleen maar weer beter gaan. The final four komt door deze nederlaag niet in gevaar en hopelijk herpakken ze zich snel voor de wedstrijd volgende week tegen Triple Threat in Haarlem.

 

Stay in touch with us!