New Heroes Basketball Academy News

U18’ers New Heroes komen best voor de dag in Wijchen

12 september 2017

Druk was het, in de overtreffende trap, in het voorbije weekeinde voor de teams van onze New Heroes Basketball Academy Den Bosch. Overuren maakten ze, vette overuren, in de voorbereiding op de start van het nieuwe competitieseizoen dat voor drie daarvan volgend weekeinde al aan de orde is. Dan openen onze U14-, U16- en U18-teams het bal met uitwedstrijden tegen respectievelijk Leiden en Landstede Zwolle. Onze U18’ers doen dat dan thuis tegen WBB Giants. De U24-ploeg valt die eer een week later te beurt, in de Maaspoort tegen Landstede.

Om met die laatste ploeg te beginnen; die ging zaterdag eerst op bezoek bij de buren van  Den Dungk (eerste divisionist) en boekte daar een nuttige 75-80 zege. Met Brian van den Weijenberg (21 punten) als meest productieve speler.

Op zondag deed de ploeg van trainer/coach Paul van Asseldonk mee aan het Firestarter-toernooi van Dragons in Wijchen. Daar deed zich het gemis van de nog geblesseerde Tom Aarts, Tom van Haeren en Edin Banda en tevens Stan van den Elzen (in actie met New Heroes’ topteam) danig voelen. Met een zege en vier verliespartijen zat er niet meer dan een vijfde plaats in tijdens deze seizoensopwarmer.

Een punt

Heel wat beter kwam op datzelfde toernooi onze U18-ploeg voor de dag. Een verlies met een punt (11-10) tegen Donar kostte de equipe van Jan Verhoeven, die een handvol spelers (Norbert Thelissen, Ids Rebergen, Koen Rolleman en Timo van der Haar) afstond aan de gemankeerde U24-ploeg, de zege. Daar stonden zes zeges tegenover. ‘Maar dat lag ook wel aan de tegenstanders’,  gaf Jan Verhoeven ruiterlijk toe. Die waren niet allemaal van het kaliber ‘top’ bedoelde hij te zeggen.  

Pijp leeg

Sander van der Holsts U16-ploeg klopte zaterdag in Rosmalen eerst heel simpel Black Eagles’ U18-ploeg om een dag later tijdens het Bussing-toernooi in Dusseldorf na drie nederlagen beslag te leggen op de zesde plaats. ‘Het laatste verlies had het karakter van een complete blow-out’, blikte de coach terug op een leerzaam, maar behoorlijk vermoeiend toernooi daar in Dusseldorf. Toen was de pijp compleet leeg bij onze boys.

Nuttige ervaring

Een dag eerder was onze U14-ploeg ook al present op dat toernooi in Dusseldorf, waar de kachel om onduidelijke redenen toen hoog opgestookt werd. En menigeen het zweet stevig uitbrak. Maar dit terzijde.

Onze jongste brigade, in feite net bezig in de nieuwe samenstelling, kreeg eerst drie keer klop in de poule en won vervolgens de twee plaatsingswedstrijden. De dertiende plaats - in het veld van zestien deelnemende ploegen uit Duitsland en Nederland - werd daarmee haar deel. De toptalentenbrigade van Leiden, het komend weekeinde meteen gastheer van de ‘onzen’ bij de seizoenstart, won het toernooi.

Ralf Schilder, de coach van onze jonkies, sprak van een heel nuttige ervaring. ‘Ik ben niet ontevreden. De jongens maken individueel progressie. Alleen wordt het lastig voor ons als we onder druk worden gezet.’

Quincy Stegenga maakte het einde van het toernooi niet meer mee. Bij een harde val blesseerde hij zijn stuitje. Een uitermate pijnlijke ervaring voor Quincy die we van deze plaats natuurlijk beterschap toewensen. Nader onderzoek in het ziekenhuis moet nog uitwijzen wat de preciese aard is van de blessure.  

Stay in touch with us!