New Heroes Basketball Academy News

Tot de laatste seconde spannend...

05 maart 2019

Al snel kwam de thuisploeg uit de startblokken en de eerste 3 punters vielen binnen, echter de New Heroes liet via een goed opgezette aanval zien dat ook ook zij het spelletje goed beheersen. Na een rebound meteen tot scoren komen. 

Het wapen in het eerste Q bleef de 3 punter van de thuisploeg, echter opgezette spelletjes van onze jongens waren weer de kracht waarbij wij weer tot scoren kwamen. Met halverwege een gelijkspel van 12 – 12, bleven de NH met goed spel de aanval zoeken wat niet altijd tot een score zou leiden.

Q1 eindigde daarom in een nipte voorsprong voor de thuisploeg 20 -19.

 

In Q2 was het beeld in het begin hetzelfde. Maar waarbij de thuisploeg de eerste punten pakt via een fastbreak en daarna de 3 punters weer probeerde. De score liep ietjes verder uit elkaar maar was halverwege 29 – 25. New Heroes bleven hun spelletjes goed uitspelen en opzetten, maar de ballen wilden maar niet vallen. Waar de thuisploeg het 3punter wapen maar bleef gebruiken en daar gelukkig ook niet altijd succesvol in waren, konden de New Heroes via rebounds het spel omzetten. Echter liep de thuisploeg in Q2 toch iets verder uit naar 41 -31.

 

Vol energie uit de kleedkamer begonnen aan Q3. Waarbij meteen de eerste kans voor de New Heroes helaas niet tot een score komt en de thuisploeg wederom het driepunter wapen blijft gebruiken. Soms met succes, maar vaak ook niet. Halverwege is de stand dan ook niet echt verder uit elkaar. 50 – 39. Waar de thuisploeg de driepunters maar blijft proberen, zijn de New Heroes steeds beter in het spel terug aan het komen. Met steeds feller spel en fouten die worden begaan op onze jongens, kunnen de New Heroes wat bonus punten mee sprokkelen.

Echter de laatste seconde van het Q3 was voor de thuisploeg, waarbij een speler in die seconde bijna vanaf de middenlijn schiet en ook inderdaad scoort! Chapeau! 60 – 52 is dan ook de uitslag na Q3.

 

Nu begint Q4 en zal het erom gaan hoe weerbaar onze jongens zijn, ….en dat zijn ze. Waarbij de bal eerst door de thuisploeg in de basket wordt gewerkt, blijft de New Heroes fel terugkomen. Door dit felle en geconcentreerd spel begint de thuisploeg met hun wapen (de driepunter) steeds vaker te missen, waarbij de New Heroes, fel zoals ze spelen, meteen de rebound hebben en de score langzaam aan onze kant op komt. Halverwege Q4 staat het dan ook ineens 67 – 60. De New Heroes voelen dat er iets speciaals kan gaan gebeuren en blijven bijzonder fel voor de bal gaan. Waarbij de thuisploeg steeds vaker mist, hebben onze jongens meteen weer de rebound en met geconcentreerd spel de scores WEL maken. We komen zelfs nog terug op 69 – 68! Zelfs het Bosche publiek voelt dat het kan gebeuren en worden steeds luider en opstandiger en de eerste HEJA DEN BOSCH klinkt al.

Vanaf nu heeft de New Heroes toch ECHT de overhand en uiteindelijk met nog 40 seconden te spelen de rollen zijn omgedraaid: 69 – 73!! Gaat het dan toch echt gebeuren?

De thuisploeg krijgt nog 2 vrijeworpen die ze dan ook benutten, waarna snel een time-out wordt gevraagd, met nog maar 26 seconden op de klok. Het spel gaat daarna weer door en er wordt weer een time-out gevraagd. Het spel wordt weer hervat en met nog maar 8 seconden te gaan en een score van 71 – 73 mag de New Heroes ook nog een vrije worp raak gooien en het is afgelopen! 71 – 74 einduitslag! Winst voor de New Heroes U14


Zeer mooie wedstrijd met veel strijd en goede terechte uitslag! En nog belangrijker: De nummer 12 wordt de nummer 11……. En andersom. 

Stay in touch with us!