Heroes Basketball Academy News

U14 Heroes maat te groot voor BV Groningen

26 november 2019

De U14 vertrok zondagochtend om 10:15 voor de lange reis naar Groningen. Door een gezonde en voedzame sandwich-en-smoothie lunch onderweg, perfect verzorgd door Interfusion Food, begonnen de jongens toch sterk en fris aan deze uitwedstrijd. BV Groningen begon sterk aan de wedstrijd met een snelle 3-punter die de Heroes echter meteen wisten te beantwoorden. Ook de tweede Heroes score was een 3, waarmee BV Groningen toch snel op achterstand werd gezet.

Het grote krachtsverschil tussen de twee ploegen werd al snel duidelijk. BV Groningen miste de lengte en de kracht om de Heroes af te stoppen en het eerste kwart werd afgesloten met 11-36 voorsprong voor de Heroes. Ook in het tweede kwart bleef Heroes voluit gaan door vroeg druk te zetten. Dit resulteerde in veel turn-overs en weinig aanvallen van BV Groningen. Met een 2de kwart score van 15-49 komt de ruststand van 26-85 op het bord.

Gesteund door een grote hoeveelheid Heroes supporters uit het hoge noorden verloren onze jongens iets van hun scherpte in het derde kwart, waarin ze (maar) 22 punten wisten te scoren. De defense wist in dat kwart BV Groningen echter op slechts 2 (!) punten te houden waardoor het verschil toch verder opliep naar 28-117. Ook in het laatste kwart bleven de Heroes een maat de groot voor de Groningers wat uiteindelijke resulteert in een 39-151 eindstand. Daarna kon aan de lange, maar wederom goed verzorgde, terugreis worden begonnen. Na een rustweekend staat op 7 december de belangrijke wedstrijd tegen MBCA op het programma.

Stay in touch with us!