New Heroes Basketball Academy News

U14-ploeg New Heroes krijgt bij debuut meteen plek in eredivisie

05 juni 2017

De Nederlandse Basketball Bond heeft de nieuwe U14-jongensploeg van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch voor het komende seizoen een plaats gegund in de eredivisie. Het verzoek daartoe vanuit Den Bosch is door de NBB gehonoreerd.

U14 eredivisie

De Bossche U14-ploeg werkt daarin een competitie af met elf andere teams. Dat zijn BAL Weert, Apollo Amsterdam, Leiden, Noordkop (Den Helder), Celeritas-Donar (Groningen), CSE Landstede (Zwolle), Rotterdam Basketball, Dragons (Wychen), Lokomotief (Rijswijk), Amstelveen en Uball (Utrecht).

Ook de overige drie teams van de Bossche academy komen net als in het seizoen 2016/2017 uit in de eredivisie. De indelingen voor de U18- en U16-topklassen zijn bekend, die van de DTL-league voor U24-teams nog niet. Daar moeten de NBB en de Federatie van Eredivisie Basketbalverenigingen (FEB) nog hun licht op laten schijnen.

U18 eredivisie

In de U18-eredivisie komen het komend seizoen uit: New Heroes Den Bosch, CSE Landstede, WBB Giants (Bergen op Zoom), Crackerjacks (Amersfoort), Uball, Dragons, Donar, Leiden, Lokomotief, Harlem Lakers (Amsterdam), Landslake Lions (Landsmeer), Noordkop, Apollo en BAL.

U16 eredivisie

In de U16-eredivisie zijn dat: New Heroes Den Bosch, Uball, Amstelveen, Landstede, Dragons, Landslake Lions, Lokomotief, Donar, Leiden, Rotterdam, Harlem Lakers, Noordkop, Apollo en BAL.

De nationale jeugdcompetities beginnen in het weekeinde van 15, 16 en 17 september. Op 2 september is ruimte gereserveerd voor een voorronde van het nationale bekertoernooi.

Stay in touch with us!