Heroes Basketball Academy News

U14 trekt net aan kortste eind

04 februari 2019

TBG Dragons M14 - New Heroes M14
(77-70: 22-24, 21-15, 17-11, 15-18)

Met gelukkig weer een bijna voltallige equipe traden we aan in het mooie sportcomplex van Wijchen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden: in de ranglijst ontlopen de U14 New heroes en de U14 Dragons elkaar niet veel. De thuiswedstrijd in oktober wonnen onze jongens overtuigend met 79-58, maar aan de wedstrijduitslagen van de laatste maanden hadden we al kunnen zien dat de Dragons aan een gestage opmars bezig zijn.

Het eerste kwart begon onze U14 wat tam aan de wedstrijd. In zowel verdediging als rebounds lieten ze steken vallen, waardoor de Dragons een gat sloegen van 6 punten. Door een serie mooie drives op de basket sloten onze jongens het eerste kwart toch nog knap af met een lichte voorsprong: 22-24.

In het tweede kwart konden ze deze voorsprong niet verder uitbouwen. De Dragons gooiden het ene drietje na het andere erin. Ons aanvalsspel bleef daarentegen wat rommelig met af en toe mooie individuele acties maar waarbij de teamplay niet altijd clean werd uitgespeeld. Dit kwart werd met 6 punten verschil verloren en op een stand van 45-41 gingen we de rust in.

Na rust verhoogden de Dragons de druk in de full court press. Daar had onze U14 zichtbaar moeite mee. Het aantal turnovers nam toe en de keren dat de New Heroes succesvol een aanval konden opbouwen nam af. Het lukte niet om de felheid die de Dragons aan de dag legden, te beantwoorden met een zelfde soort verbetenheid: 17-11.

In het laatste kwart kwam het New Heroes-team beter uit de verf. De lengte onder de basket werd goed benut en ook verdedigend werd er een tandje bijgezet. Dit kwart werd met drie punten verschil gewonnen. Voor de eindstand was dat helaas niet genoeg: 77-70.

Stay in touch with us!