New Heroes Basketball Academy News

JU16 begint 2019 met overwinning

07 januari 2019

Landslake Lions duidelijk aan de kant gezet.

Landslake Lions - New Heroes 64 -82

(18 - 24, 15 – 15, 15 – 27, 16 – 16)

Helaas was het verzetten van deze wedstrijd in het eerste weekend van 2019 niet mogelijk, want na het kerstreces is er door het U16 team maar tweemaal getraind en is de vraag of het team de vorm van eind 2018 kan terugvinden. Met gelukkig Tim van Creij weer in de gelederen, maar jammer genoeg zonder topscorer Finn van Oers wordt om 14.00 uur de wedstijd aangevangen in het landelijk gelegen De Rijp.

New Heroes start geconcentreerd en snelt naar een 0-8 voorsprong, die direct een time out voor de thuisploeg. Oplevert. Er wordt doorgewisseld en NH blijft rustig scoren. Landslake Lions heeft geen antwoord op het spel van New Heroes, maar met nog 1.52 op de klok gaat de scheids zich bemoeien met het spelbeeld en fluit 5 fouten op rij tegen New Heroes. De toegekende vrije worpen worden benut en daardoor is het na het eerste kwart maar 46verschil 18-24. 

De tweede kwart start New Heroes minder scherp en ziet Landslake op 2 punten komen en duidelijk is dat er een stapje bij moet worden gedaan! Met nog 4 min. op de klok is het 4 verschil en met een time out probeert de New Heroes Coach het momentum bij Landslake weg te halen. Het blijft close en bij 33-39 is het rust. 

De rust geeft inzicht en hierin worden waarschijnlijk de zwakke punten bij de tegenstander aangestipt, want in de tweede helft blijft New Heroes haar high low spel spelen waarop de tegenstander geen antwoord weet te vinden en is ook de break goed verzorgd. Elke keer wordt de basket aangevallen en gescoord en na 5 min is het 41-55. De Landslake coach probeert het tij te keren met een time out maar al snel is het 46-62. 

Landslake krijgt geen goede aanval meer opgezet en vervalt in veel 1 tegen 1 spel dat steevast leidt tot een gemist schot, de rebound en een break voor New Heroes. Het eind van de 3ekwart wordt bereikt bij 48-66. 

De 4 kwart start hetzelfde en er wordt daarna door New Heroes flink doorgewisseld. Landslake krijgt nog een kleine opleving door wat laconiek spel aan de Bossche zijde en met 4.25 op de klok is het 60-75. De game is daarna gespeeld en er wordt nog wat gescoord over en weer. Eindstand 64-82.

Stay in touch with us!