New Heroes Basketball Academy News

New Heroes U16 neem winst mee uit Amsterdam

21 maart 2019

(19-20, 12-18, 12-15, 18-18)

Op zondag 17 maart staat de wedstrijd in Amsterdam tegen Apollo op het programma. Apollo is altijd een lastige tegenstander, die niet onderschat moet worden. De thuiswedstrijd werd gewonnen, maar Apollo heeft de eerste helft van dit seizoen met regelmaat van de koplopers gewonnen.

De sprongbal is voor Apollo, maar levert niet direct een score op. Apollo speelt fysiek en de eerste scores voor New Heroes komen voort uit vrije worpen. Na een gemiste lay-up, gevolgd door een driepunter van Apollo komen de Amsterdammers voor met 7-2. Na zeven minuten spelen dit kwart, begint het wat beter te lopen en kan New Heroesuitlopen. Tien minuten speeltijd levert een score op van 17-20, maar dit wordt door de jurytafel gecorrigeerd naar 19-20. Reden voor onze teammanager, Jan, om als toezichthouder op te treden bij de tafel
Het tweede kwart is lichte verbetering zichtbaar, maar onze jongens spelen nog niet, zoals we van ze gewend zijn. Met regelmaat worden simpele scores gemist en aanvallende rebounds worden niet gepakt, slecht zeven deze wedstrijd. De verdediging is wel op orde, waardoor Apollo niet dichterbij kan komen. We gaan de rust in met een stand van 31-38.

De tweede helft lijkt New Heroes meer focus te hebben en wordt het spelletje beter uitgespeeld. Helaas vallen de driepunters deze zondag nog niet als bij eerdere wedstrijden, slechts 3 van de 15 pogingen vallen door het netje, maar deze wedstrijd is er duidelijk minder balverlies dan vorige games (negen turnovers). Ook dit kwart wordt gewonnen en eindigt met 43-53.
Met maar tien punten verschil zal New Heroes het vierde kwart scherp moeten blijven. Maar ook Apollo is gedreven en geeft de winst niet zomaar uit handen. Met nog 54 seconden te spelen, staat een stand van 61-64 op het scorebord. Gelukkig blijkt dit wederom niet correct en wordt gecorrigeerd naar 61-66. Deze laatste minuut wordt goed uitgespeeld door onze jongensna een nare fout van Apollo, gevolgd door een block, een steal en een score van New Heroes klinkt het eindsignaal met een stand van 61-71.

Stay in touch with us!