New Heroes Basketball Academy News

JU16 verliest koppositie

07 november 2018

Noordkop Den Helder te sterk in slecht duel

Den Helder - New Heroes 68 -59

(12 - 16, 23 – 15, 14 – 16, 17 – 12)

Op zaterdag 2 november treedt koploper New Heroes U16 om 15.00 uur in Den Helder aan voor de wedstrijd tegen nummer 3 van de ranglijst Noordkop.

 

Wederom geplaagd door een tweetal blessures start New Heroes, de vooraf al een beetje beladen wedstrijd, nerveus en het lijkt of onze mannen niet geheel bij de les zijn. De eerste minuten worden er over en weer veel schoten gemist en het spel van New Heroes is niet wat we in de voorgaande wedstrijden hebben gezien. Noordkop speelt haar, al om bekende 5-out offense, maar onze jongens hebben verdedigend geen passend antwoord op dit aanvalsspelletje. Er mist een stukje beleving lijkt het wel. De score in de eerste kwart kan het nog een beetje verbloemen (12-16).

De tweede kwart lukt het Noordkop steeds weer om breaks te spelen en af te ronden met simpele lay-ups. NH kan de 1 tegen 1 niet verdedigen en aanvallend leiden de opgezette spelletjes niet tot scores. New Heroes heeft vandaag haar vizier echt niet op scherp staan en schiet over de gehele wedstrijd 45% 2pt en maar 12% 3-p! We bereiken de rust met een achterstand 35 – 31.

 

In de rust worden er harde woorden gesproken, maar zelfs dat is in de 3e kwart niet genoeg aanleiding tot beter spel. Beide ploegen blijven veel missen en er worden daardoor weer veel rebounds van de borden geplukt (52 in totaal). Het blijft spannend en dan laten ook de scheidsrechters zich in negatieve zin gelden. Score met bonus wordt afgedaan als een fout voor het schot, een schot dat de ring raakt en aanvallende rebound wordt niet gezien en wordt als schotklokovertreding afgefloten. Je tegenstander van achteren met twee handen vast grijpen mag ook voor spelers van de thuisploeg en ook de meegereisde supporters laten hun ongenoegen horen. Ondanks al deze tegenslagen wordt deze kwart met 2 punten verschil gewonnen en de achterstand bedraagt nog maar 2 punten (49 – 47)

 

Er is bij iedereen hoop dat het 4e kwart de ommekeer gaat brengen, maar niets is minder waar. Onze jongens blijven slecht mikken en Noordkop loopt uit naar 58 – 50 met nog 8 minuten op de klok. Met een time-out wordt er nog geprobeerd het tij te keren maar na 61 – 54 wordt gepoogd snel de bal te veroveren en dat geeft de scheidsrechters weer de gelegenheid om voor elk van die drie pogingen onsportieve fouten te fluiten. Elk van die fouten leidt tot 2 maal en balbezit, waardoor van de achterstand inlopen niks terecht komt. Eindstand 68-59.

 

New Heroes zal lering moeten trekken uit deze nederlaag om de komende weken de opeenvolgende topwedstrijden met vertrouwen tegemoet te gaan zien. Te beginnen volgende week zondag thuis in de Schutskamp tegen Apollo uit Amsterdam, aanvang 15.00 uur.

Stay in touch with us!