New Heroes Basketball Academy News

Ongeslagen boven aan in de competitie

28 oktober 2018

New Heroes - BC Triple Threat 84-47

(17-9, 26-11, 20-17, 21-10)

Op zondag 28 oktober ontving New Heroes U16 BC Triple Threat in de Schutskamp. Ook in het voorseizoen heeft U16 tegen Triple Threat gespeeld tijdens het toernooi in Wijchen. Toen was de winst voor Den Bosch, maar dat is natuurlijk geen garantie voor deze wedstrijd, omdat nu ook de tegenstander wat weken verder is.

De wedstrijd begint met een turnover voor New Heroes. Triple Threat verdedigt scherp, waardoor kort daarop de tweede turnover genoteerd kan worden.
Triple Threat opent vervolgens de score met een driepunter. New Heroes mist veel en komt niet lekker in het spel. Door de foutenlast van Triple Threat dit kwart, komt New Heroes uiteindelijk wel op voorsprong en dit kwart eindigt met 17-9.
In het tweede kwart gaat het spelletje van New Heroes beter lopen, maar er worden nog veel ballen nodeloos ‘ weggegooid’. In de hele wedstrijd worden 23 turnovers geteld. Maar dit kwart lukt het Triple Threat niet goed om te scoren en New Heroes laat steeds mooier teamspel zien. Door leuke assists (totaal 25 deze wedstrijd) loopt U16 verder uit tot 43-20.

De tweede helft begint met een score van New Heroes, maar verloopt erg slordig, waar Triple Threat gretig gebruik van maakt en een 0-8 run kan maken. De driepunters willen deze wedstrijd niet vallen aan Bossche zijde (1 uit 14), maar na een time-out verloopt het spel weer beter en dit kwart kan het gat verder geslagen worden, 63-37.
Met een achterstand van bijna dertig punten begint Triple Threat het vierde kwart met een full court press, maar hier laat New Heroes zich niet door afschrikken en kan de ene fastbreak na de andere lopen door verre passes over het hele veld.  De wedstrijd eindigt weer wat rommeling maar de winst blijft ruim in Den Bosch, eindstand 84-47.

New Heroes U16 staat nog ongeslagen boven aan in de competitie, maar volgende week zal het aantreden tegen Noordkop in Den Helder. Dit team heeft nog maar één wedstrijd verloren (tegen het eveneens ongeslagen Apollo), dus zal een mooie krachtmeting worden.

Stay in touch with us!