Heroes Basketball Academy News

U16'ers New Heroes brengen BAL Weert aan het wankelen maar lopen finale mis

15 mei 2019

Vier keer troffen de U16-teams van New Heroes Den Bosch en BAL Weert in de voorbije maanden elkaar in competitieverband. Slechts een keer kwamen de Weertenaren daarbij als winnaar uit de strijd. Na tweemaal winst in de competitie en eenmaal een gelijkspel (68-68) in de eerste partij uit de Final Four. 

Omdat de Limburgse winst (84-78) van gisteren evenwel tot stand kwam in de partij waarin het ‘do-or-die’ was, staan de talenten van Radenko Varagic volgende week in Zwolle in de finale om de nationale titel en niet die van de coaches Chris Mayes en John Bernabela. Die hun ploeg dit seizoen heel ver brachten, maar dus net niet in de finale. 

De Weertenaren hadden in eigen huis dit keer lange tijd meer in de melk te brokkelen dan onze Heroes. Ze schakelden onder aanvoering van hun supertalent en topscorer (met 32 punten) Armin Strojil net wat soepeler dan onze academy-gangers die na drie kwarten op een schier onoverbrugzame achterstand (75-52) waren gekomen. Let wel: schier, want toen die in de laatste vijf minuten met een uitgesproken undersized team nog een keer alles uit de moe gebeukte lichamen persten, kwam de gastheer nog even knap in de problemen. 

Op papier

De omvangrijke Bossche supportersschare ondersteunde dit fraaie offensief in de slotminuten met een kakafonie aan geluiden, van vocale en instrumentale soort. En de scouts kwamen toen papier tekort om alle steals en gewonnen reboundduels van de Bossche Heroes vast te leggen. Alsmede de regen aan missers die de verwarring tekende bij de daarvoor zo bekeken spelende Weertenaren. 

En al net zoveel stippen mochten ze toen noteren achter de naam van Finn van Oers, de Bossche prijsschutter die uiteindelijk de persoonlijke tweestrijd met Weerts goudhaantje Armin Strojil alsnog op punten (35 stuks!) won. De klok maakte dat BAL met de schrik vrij kwam. Bij 84-78 stopte die ermee, na de kwartstand 9-26 in dat hoogst opmerkelijke slotbedrijf. En oogste onze U16-ploeg van alle kanten eer en bewondering voor de getoonde veerkracht. Maar, een plaats in de nationale eindstrijd leverde die lof dus niet op. Die bleef voorbehouden aan BAL Weert. 

31 januari 2020 @ 20:00

Stay in touch with us!