Heroes Basketball Academy News

U16’ers van New Heroes en BAL maken van halve finaleduel waar spektakelstuk

06 mei 2019

Finales maken bij sportmensen doorgaans aparte emoties los. Zoals zondag maar weer eens bleek in de Maaspoorthal in Den Bosch waar onze U16-boys en die van BAL Weert de slag openden om een plek in de finale om het landskampioenschap. 

En het werd een fascinerende partij, waarin het talent zichtbaar werd, net zoals het tactisch vernuft maar met name na rust en zeker in het slotkwart over en weer de zenuwen de spieren en geesten compleet leken te verlammen. Openden de teams in kwart 1 nog met een 23-28 tussenstand, het slotbedrijf brachten ze met 7-8 tot een eind. En, het paste bij de opwindende partij, een gelijke eindstand: 68-68. Zodat de ploegen volgende week zondag in Weert de strijd met opnieuw een ‘schone lei’ beginnen. 

Voor rust domineerden de Weertenaren de strijd volledig, met name dankzij hun enorme lengte-overwicht onder de borden. Dat was ook prima uit de ruststand af te lezen (38-48). Maar toen New Heroes’ veel lichtere brigade daarna intensiever, vooral ook slimmer ging verdedigen en mede daardoor ook meer succesvol werd in de reboundduels, kantelde het duel compleet. Finn van Oers (27) en Wietse Schottert (15) zorgden toen voor het meerendeel van de Bossche punten, waarmee zij met hun pittiger spelende maats het ineens veel stroever draaiende BAL Weert bij het ingaan van het laatste kwart op een 61-60 achterstand zetten.

In het laatste kwart werd de slag om de punten nog intenser gevoerd. Maar sloop de spanning ook zichtbaar in de benen. Beide teams grossierden toen in missers. Simpele lay-ups eindigden naast de basket in plaats van erin en de balverliezen stapelden zich op. Het was finale-basketbal in optima forma. De 600 kijkers genoten met volle teugen. En wreven, toen de kruitdampen voor nu opgetrokken waren, de intense spanning bij 68-68 uit de ogen. Volgende week zondag volgt deel 2 van dit spektakelstuk. Vanaf 16.00 uur in het theater dat dan Boshoven heet. En ook dat mag je niet missen!

31 januari 2020 @ 20:00

Stay in touch with us!