New Heroes Basketball Academy News

New Heroes U18 vs Dutch Windmills

30 november 2018

New Heroes U18 te sterk voor Dutch Windmills

De heren van New Heroes U18 mochten in Dordrecht aantreden tegen de nieuwkomer in de eredivisie Dutch Windmills.

Het team is aangetreden met 8 spelers, Oshean Brathwaite en Niek van den Hout zijn met U21 mee en Luc de Vries is nog geblesseerd. 

In het eerste kwart gaat het lang gelijk op, halverwege het kwart wordt een gaatje geslagen van een punt of 5, mede door mooie scores van Olle Aarts, Bouke Schottert en Sietse Gros. Echter lukt het niet om dit gaatje verder uit te bouwen of te behouden. (18-19)

In het tweede kwart gaat het allemaal wat feller in de verdediging en in de aanval loopt het sneller, waardoor de open man beter gevonden wordt.

Dit vertaalt zich in een 2-9 run van de Bossche brigade. Het kwart wordt dan ook met een duidelijk verschil afgesloten (24-37).

Ook de overige 2 kwarten worden winnend afgesloten, maar wel met de enorme kanttekening dat het wederom niet lukt om een zwakker, minder gestructureerd spelend team onze wil op te leggen en dat er maar liefst er in de wedstrijd 33 turnovers waren! Veel te veel! Vooral het derde kwart was erg slordig.

 

Maar zoals Chris Mayes vaak zegt: NEXT! Wat achter je ligt kun je niets meer aan veranderen, maar je kunt wel de lessen er uit meenemen naar een volgende game!

 

En NEXT! Is Harlem Lakers thuis in de Maaspoort 1 december om 13:00 uur.

 

Dutch Windmills – New Heroes U18 59 - 81 (18-19, 6-18, 19-21, 16-23)

Stay in touch with us!