New Heroes Basketball Academy News

Jeugd smult twee dagen van basketbal bij Wintercamp van New Heroes Academy

06 januari 2018

Aan de hand van een uitgelezen groep topopleiders - Mario Bennes, Vincent Krieger, Matthew Otten, Faisal Pasaribu, Lamont Randolph, Miguel Oliveira, en Vincent Nguyen - leerden ze de fijne kneepjes van het basketbalspel. En de lessen gingen erin als koek. De basketbaljeugd bleek razendenthousiast over wat ze voorgeschoteld kregen in de zalen van het Maaspoort-complex in Den Bosch.

Niet alleen de basketbal kwam bij het Wintercamp royaal aan bod. De kids werd ook een serie tests voorgezet, waarin zaken als hun sprong- en sprintkracht en behendigheid in dribblen werden gemeten. Dit onder leiding van de bewegingswetenschappers van het InnoSportlab ’s-Hertogenbosch dat op soortgelijke wijze ook de fysieke talenten van heel  wat vaderlandse topturners in kaart heeft gebracht.

Coördinator Ralf Schilder had in het gevarieerde programma ook diverse wedstrijdjes ingebouwd, waarin de beteren ook prijzen konden winnen. Daarin viel de 10-jarige Isayah ter Linden nadrukkelijk op. Het behendige talent uit Cuyk ging in zijn leeftijdsklasse met zo’n beetje alle prijzen naar huis. 

En nog een tip voor de liefhebbers: op 15 februari is alweer het volgende openbare trainingsmoment van de New Heroes Basketball Academy, de eendaagse clinic. Houd de site van de academy (www.badb.nl) in de gaten, waar een dezer dagen de inschrijving voor deze clinic geopend wordt.  

Met dank aan Maurice Aarts voor de illustraties.

Op onze Facebookpagina staan meer foto's!

15 december 2018 @ 13:30

Stay in touch with us!