Welkom bij de Heroes Den Bosch Basketball Academy Den Bosch

De Basketball Academy Den Bosch stelt zich ten doel om basketbaltalent (verder) te ontwikkelen. De Academy is het laatste decennium uitgegroeid tot de meest toonaangevende jeugdopleiding voor Basketball talenten in Nederland. Ook buiten de Basketball wereld staat onze opleiding hoog aangeschreven. Veel van onze oud-spelers spelen nu in het buitenland, waaronder de Verenigede Staten.

De Academy blinkt uit als opleidingsinstituut in talentontwikkeling. Hieronder verstaan wij dat alle activiteiten van de talenten zelf (of van anderen) erop gericht zijn de (natuurlijke) begaafdheid van hen op een bepaald gebied te ontdekken en naar een hoger niveau te brengen. Kortom: prestatieverbetering op individuele basis is een groot goed op de Basketball Academy.

Van de talenten die aan het programma deelnemen wordt verwacht dat zij zich zowel op het basketbalveld als daarbuiten maximaal inzetten om tot de best mogelijke prestaties te komen.

De Academy werkt nauw samen met de vereniging Dukes Unlimited. Deze vereniging staat ingeschreven bij de Nederlandse Basketbal Bond en via deze vereniging nemen de talenten van de Academy deel aan beker- en competitiewedstrijden op het hoogste nationale niveau. Dat gebeurt in de leeftijdscategorieen U14, U16, U18 en U24 (Dutch Talent League).

Daarnaast is er een trainingsgroep ‘Skills Practise’ voor kinderen tot en met 12 jaar. Alle jongeren hebben de ambitie hun talent optimaal te ontwikkelen, dit in combinatie met het afronden van een succesvolle schoolopleiding.

De spelers die zich gecommiteerd hebben aan de Academy komen uit een gebied dat zich strekt tussen Roosendaal, Helmond, Tilburg, Utrecht,  Hilversum, Arnhem & Nijmegen en alles wat daar tussen ligt. Deze spelers trainen bij de Academy om hun talenten te ontwikkelen in het Topsportsportprogramma.

De Academy biedt spelers de kans zich optimaal te ontwikkelen aan de hand van 9 trainingen per week, waaronder kracht-, stabiliteit-, coördinatie- en looptrainingen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zaken als voeding en mentale- en medische begeleiding. Veel van onze spelers komen uit voor nationale (jeugd) selecties.

Stay in touch with us!