• De Heroes Basketball Academy Den Bosch (hierna "Academy) heeft als missie om het "Brabants" basketball naar een hoger niveau te tillen. Hierbij leiden we de basketball talenten op vanuit de visie dat deze talenten onze ambassadeurs van de toekomst zijn. De historie en cultuur, de professionele organisatie en de diverse jeugdkampioenschappen vormen hiervoor een unieke basis.   Onze missie wordt uitgewerkt in 3 pijlers:  

  1. Opleiden van basketbaltalenten op Nationaal en Internationaal niveau (talentontwikkeling).

    De Academy is uitgegroeid tot een toonaangevende jeugdopleiding voor Basketball talenten (veelal afkomstig uit de Zuidelijke helft van Nederland). Veel van onze oud-spelers spelen nu in het buitenland en in de Dutch Basketball League.   De Academy blinkt uit als opleidingsinstituut in talentontwikkeling. Hieronder verstaan wij dat alle activiteiten van de talenten zelf (of van anderen) erop gericht zijn de (natuurlijke) begaafdheid van hen op een bepaald gebied te ontdekken en naar een hoger niveau te brengen. Kortom: prestatieverbetering op individuele basis is een groot goed op de Academy.   Van de talenten die aan het programma deelnemen wordt verwacht dat zij zich zowel op het basketbalveld als daarbuiten maximaal inzetten om tot de best mogelijke prestaties te komen.   De Academy biedt spelers de kans zich optimaal te ontwikkelen aan de hand van trainingen op 4 dagen per week, waaronder kracht-, stabiliteit-, coördinatie- en looptrainingen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zaken als voeding en mentale- en medische begeleiding.   De Academy werkt nauw samen met de vereniging Dukes Unlimited. Deze vereniging staat ingeschreven bij de Nederlandse Basketbal Bond en via deze vereniging nemen de talenten van de Academy deel aan beker- en competitiewedstrijden op het hoogste nationale niveau. Dat gebeurt in de leeftijdscategorieën U14, U16, U18 en U22.  

  1. Extra trainingsfaciliteiten voor breedtesportbasketballers en -verenigingstrainers (ondersteuning breedtesport).

    De Academy verzorgt een aantal activiteiten voor de jeugd die, naast hun trainingen en wedstrijden bij hun club, hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Dit betreft met name:  

  • De Skills Practise biedt de mogelijkheid om wekelijks in de Maaspoort Sport & Events training te krijgen van enkele toptrainers van de Academy. Voor meer info zie (link naar Skills Practise).
  • De (eendaagse) clinics en (meerdaagse) camps bied je de mogelijkheid om in de schoolvakanties lekker te basketballen onder leiding van de Academy waarbij ook spelers van het profteam worden betrokken.

   

  1. Basketballpromotie op scholen zodat de Brabantse Basketball Community groter wordt (maatschappelijke pijler).

    De Academy heeft basketballactiviteiten verzorgd op basisscholen alsmede basketballactiviteiten op outdoor basketballcourts. Deze activiteiten zijn veelal gekoppeld aan maatschappelijke doelstellingen zoals sportieve normen en waarden (Be A STAR) en het stimuleren van bewegen.  

  Bestuur

  Voorzitter

   Cees Schellekens

  voorzitter@badb.nl

  Vice Voorzitter

   Richard Beens

  richard.beens@badb.nl

  Penningmeester

   Willem van Driel

  penningmeester@badb.nl

  Secretaris

   Patrick van der Wens

  secretaris@badb.nl

  Commerciële zaken

   Frank Hendriks

  FrankHendriks@badb.nl

  Commissies

  Wedstrijdsecretariaat en ledenadministratie

   Leo van Overdijk

  leo@heroesdenbosch.com

  Technisch Zaken

   Richard Beens  Roel v.d. Graaf

  richard.beens@badb.nl

  Marketing & Communicatie

   Hester Everts

  hester@badb.nl

  Facilitaire zaken

   Roland van der Rijdt

  facilitair@badb.nl

  Toernooien

   Hester Everts en           technische staf

  toernooien@badb.nl

  Vertrouwenscontactpersoon

   Marieke Klapwijk

  vcp@badb.nl

  Teammanagement U12

   Judith Dorlandt

  Dennis van Hamont

  Teammanagement U14

   Remco Janssen

  Robertico Cijntje

  Teammanagement U16

   Mark Langens

  John van Gestel

  Teammanagement U19

   Yda Sinay

   

  Teammanagement PROMO

   Ronald van Rooijen

   Perry Schel

  Technische staf

   

   

  Trainer / coach Promo

   HC – Gregory Tjin A Koeng

  AC - Luciano Kolf

  Trainer / coach U19  

   HC – Rudy Rifai

  AC – Marc van Straelen

  Trainer / coach U16 

   HC – Bjorn van Hout

  AC – Tom Wonders

  Trainer / coach U14

   HC – Marc Teteringen

  AC – Tim de Rooij

  Trainer /coach U12

   HC – Gregory Tjin A Koeng

  AC - August de Koning 

  Hoofd Coach Academy

   Mike de Kraker

   

  Krachttrainer(s)

   Rik van Waes

   Mats Steenbekkers

  Vertrouwenscontactpersoon biedt leden luisterend oor bij een misstand   Als topsporter heb je recht op een veilige en positieve sportcultuur. Onze Academy biedt de mogelijkheid je sport op een veilige en positieve wijze te beleven. Als tenminste de sfeer en de sociale, psychische en fysieke veiligheid niet door handelingen van anderen worden aangetast. De sfeer en veiligheid op het speelveld, in de kleedkamer, tijdens het reizen naar wedstrijden en in de berichten op de groepsapp en social media zijn voor ons een groot goed.   Prestaties mogen, behalve natuurlijke op sportieve gronden!, nooit ten koste gaan van een ander. Ieder die betrokken is bij onze Academy, speler, ouder, vrijwilliger, trainer, coach, kader- en bestuurslid, stelt een aangename sfeer, een positieve houding op prijs. Respect voor lichamelijke en geestelijke integriteit is een norm die we als Academy hoog in het vaandel hebben staan.   Het betekent dat we ervan uitgaan dat binnen onze Academy iedereen (tijdig) optreedt tegen pesten, uitschelden, discriminatie, geweld en andere vormen van ongepast gedrag. En die zoveel mogelijk voorkomt   Heroes Basketball Academy Den Bosch biedt iedereen die betrokken is bij de Academy, de mogelijkheid om hier - in vertrouwen - met iemand over te praten: met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze persoon is te allen tijde beschikbaar om contact mee op te nemen wanneer er iets gebeurt, wat je niet in de haak vindt. Wanneer je dingen ziet gebeuren, waarvan je denkt: dit vind ik niet normaal. Dat zou anders, zeg maar beter moeten kunnen! Neem dan contact op met onze Vertrouwenscontactpersoon.   De Vertrouwenscontactpersoon handelt altijd in het belang van degene die iets wil bespreken en doet dat vanuit maximale discretie. Deze functionaris is volledig onafhankelijk en hoeft geen inhoudelijke verantwoording af te leggen aan wie dan ook. Onderstaand vind je de contactgegevens    

   

   

  Vertrouwenscontactpersoon voor Heroes Basketball Academy Den Bosch:  

  Marieke Klapwijk   Telefoon:      06-48253145   Mailadres:    vcp@badb.nl       

  Vertrouwenscontactpersonen Nederlandse Basketball Bond:  

  Annie Kerkhof   Telefoon:      06-25083751   Mailadres:    ahkerkhof@kpmplanet.nl      

  Walter Wallé   Telefoon:      06-23982568   Mailadres:    water2@quicknet.nl   V

  Voor meer informatie en contact-info NBB.       

  Centrum Veilige Sport Nederland (NOC*NSF):   Telefoon:      0900-2025590   Mailadres:    centrumveiligesport@nocnsf.nl