• August de Koning de nieuwe assistent coach U12

  12 aug 2023
 • Wat is jouw Naam? En welk team ga je trainen/coachen?

  What is your name? Which team will you be coaching?

  Mijn naam is August de Koning en ik ben de nieuwe assistant-coach van U12.Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, Bruce (11 jaar) en James (8 jaar). Bruce is basisspeler bij de U12 en James traint mee als Red Shirt.

   

  Bij welke club(s) heb je gespeeld?

  Where did you play basketball?

  Ik ben begonnen met basketbal toen ik 13 jaar was samen met mijn broer.

  Vroeger heb ik gebasketbald in Tilburg en Rotterdam.

  Ook heb ik meegedaan met diverse internationale toernooien.

   

  Wat was jouw favoriete positie?

  What is your favorite position?

  Point Guard

   

  Wat voor basketballer was je?

  What kind of player were you?

  Ik was vooral degene die anderen aanstuurde tijdens het spel en mijn teamgenoten motiveerde op het veld. Ik hielp mijn medespelers en zorgde ervoor dat ze op het juiste moment werden aangespeeld. Verder stond ik bekend als de driepuntsschutter.

   

  Wat is jouw favoriete team? (Wereldwijd)

  What is your favorite team? (worldwide)

  Op dit moment LA Lakers, maar elk team waar Lebron James speelt heeft mijn voorkeur. Lebron James is namelijk the GOAT.

   

  Wat was jouw hoogtepunt?

  What was your highest accomplishment?

  Afgelopen jaar heb ik samen met zowel de U10-1 als U18-3 van Highfive Tilburg het kampioenschap weten te behalen. Samen met beiden teams hebben we het hele seizoen hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en hoe mooi is het dan om het einde van het seizoen met zulk mooi resultaat af te sluiten.

   

  Wat was jouw dieptepunt?

  What was the your lowest?

  Ik kan mij zo geen dieptepunt herinneren, ik wil vooral juist positief blijven en vooruit kijken.

   

  Wat doe je naast het basketballen?

  What do you do besides basketball?

  Ik werk en ik ben DJ, verder breng ik graag tijd door met mijn gezin.

   

  Wil je nog iets anders kwijt?

  Anything else you want to share?

  Ik heb ontzettend zin om aan de slag te gaan met U12 en we gaan er een mooi basketbalseizoen van maken!