• Clinics en camps: trainen op diverse niveaus

  De Heroes Basketball Academy Den Bosch werpt zich in toenemende mate op als belangenbehartiger van het basketbal in ons land, op top- maar zeker ook op breedtesportniveau. Natuurlijk, het leidt toptalenten op, maar biedt ook de allerjongsten aparte trainingsmogelijkheden en biedt bijvoorbeeld aankomende trainers de kans op een stage. En mag daarnaast graag in oefen- en demonstratiewedstrijden de mogelijkheden van basketbal voor de topjeugd aan haar achterban in de regio demonstreren. 

  In dit kader mag de organisatie van trainingsdagen in eigen huis voor jong basketbaltalent uit het hele land, in de vorm van clinics en camps, niet onvermeld blijven. De clinics zijn eendaagse oefensessies. We spreken van camps als de trainingsstages meerdere dagen omvatten.

  Bij de clinics worden de trainingen in principe verzorgd door de staff van de academy, geassisteerd door de toptalenten van ons opleidingshuis. Bij camps wordt de academystaff geassisteerd door trainers van naam die hun sporen al lang en breed op topniveau verdiend hebben. 

  Zowel de clinics als camps worden traditiegetrouw opgeluisterd door de aanwezigheid van een aantal profs van Heroes Den Bosch. Ze assisteren tijdens enkele trainingen, delen handtekeningen uit en gaan met de deelnemers op de foto.  

  Bij zowel clinics als camps zorgt een staff van vrijwilligers van de academy dagelijks voor een gezonde sportlunch, voedzame snacks, fruit en volop frisdrank. 

  Corona

  De academy organiseert normaliter in de herfstvakantie en in de week na carnaval een clinic. In de Kerstvakantie en in de aanloop naar de zomer, na afloop van het wedstrijdseizoen, houdt ze normaliter een meerdaags camp. 

  Hoe het programma van deze oefenstages er voor dit en het komende seizoen uitziet, is vanwege de ontwikkelingen rond de Covid 19-epidemie nog onduidelijk. Zijn er mogelijkheden om weer zo’n trainingsstage te houden dan gaan we dat zeker weer doen. We melden dat dan op deze pagina, alsmede op Facebook, Instagram en Twitter.