• Heroes U18 wint de uitwedstrijd tegen Groningen

  4 jan 2021
 • Afgelopen weekend stond de derde wedstrijd voor de HeroesU18 op het programma. De uitwedstrijd tegen het altijd stugge team van Donar Groningen. De Groningers hadden reeds drie wedstrijden gespeeld. Drie prima overwinningen tegen niet de minste teams. Het beloofde dan ook een pittige pot te worden voor de Heroes U18.

  De eerste periode van de wedstrijd komen beide ploegen maar met moeite op gang. Er wordt aan beide kanten stug verdedigd en de scoringskansen zijn beperkt. De ploegen zijn in deze periode ook aan elkaar gewaagd. Na ruim vier minuten spelen is de stand 7-10 in het voordeel van de Heroes. Vervolgens krijgt Groningen meer grip op de wedstrijd en weten ze de achterstand om te buigen in een voorsprong van 16-13 op het einde van de eerste periode.

  Ook in de tweede periode blijven beide ploegen stroef spelen. De Heroes weten echter de achterstand weg te werken en na vier minuten om te buigen naar een voorsprong van 18-19, die maar langzaam verder uitgebouwd kan worden. Met nog vier minuten op de klok staan de Heroes 22-24 voor. In deze laatste minuten van de 2e periode raakt Groningen plotseling het spoor bijster. De Heroes gaan feller op de bal verdedigen. Hierdoor weten ze meermalen turnovers te forceren en wordt de voorsprong redelijk eenvoudig vergroot. De Heroes gaan de rust in met een 28-38 voorsprong.

  In de derde periode doet Groningen er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Echter steeds als Groningen terug komt weten de Heroes de voorsprong toch weer te vergroten. Na drie minuten is het verschil 2 punten (37-39), waarna de voorsprong weer wordt uitgebouwd naar 40-44. Op het einde van de periode is het verschil toch weer 8 punten (51-59).

  De laatste periode hebben de Groningers niet de macht om terug in de wedstrijd te komen. Het verschil loopt nog op naar 12 punten (53-68). De Groningers weten af en toe het verschil wat terug te brengen, maar de Heroes laten zich niet va de wijs brengen en weten het verschil rond de tien punten te houden. In deze fase van de wedstrijd lijkt het alsof de scheidsrechters zich in de strijd willen mengen, met enkele dubieuze beslissingen. Hoewel de spelers van de Heroes zich hierdoor toch wat van de wijs laten brengen en oplopen tegen twee T-fouten, heeft dit uiteindelijk geen grote invloed. Wel loopt de foutenlast van de spelers op. Hoewel er meerdere spelers vier fouten achter hun naam hadden staan, heeft er uiteindelijk geen enkele speler met 5 fouten de wedstrijd moeten verlaten. Terug naar de wedstrijd. Zoals aangegeven kwam de voorsprong van de Heroes niet echt meer in gevaar en sluiten de Heroes de wedstrijd af met een mooie 66-77 overwinning.

  (16-13, 12-25, 23-21, 15-18)