• Nipte, maar verdiende overwinning Heroes U16

  4 jan 2021
 • Onze Heroes U16 zijn op zondag 4 oktober de strijd aangegaan met de mannen uit Zwolle. Een lege sporthal, een draaiende live stream en een gemotiveerd team & coaches om de punten in het zuiden te houden. De jumpbal wordt door Heroes gewonnen, we zijn los…

  We openen sterk met een 6-0 run door Evan van der Plas. Prima begin van onze Heroes, al laat Landstede dat niet zomaar over zich heen gaan. Het antwoord is een gelijksoortige run, waardoor we gedurende het hele 1e kwart gelijk opgaan. Een mooie afsluiter van dit kwart is een zuiver 3-puntertje van onze center Florian Rijkers.

  In het 2e kwart staan onze Heroes verdedigend hun mannetje…, alleen aanvallend lijken de acties niet te kunnen worden omgezet in een score. We komen niet in een offensive flow. Het ritme moet worden teruggevonden en de coaches Paul Verbiest en Patrick van de Ven gaan met een stand van 24-22 met de mannen de kleedkamer in om ze weer op scherp te zetten.

  Na de break worden er meteen goede zaken gedaan. Florian Rijkers legt er meteen 2 drietjes in en ook Hidde Schottert schiet met scherp. Senne van den Bekerom heeft een grote bijdrage in het verdedigende werk. We eindigen het 3e kwart met een mooie actie van Thijs Beens naar de basket, waardoor de stand van 41-32 op het score bord verschijnt.

  Nu doorzetten in het 4e kwart …. en dat gaat meteen prima van start. De voorsprong wordt uitgebouwd naar een 52-32. Waarbij 1 aanval er echt bovenuit steekt: over een aantal schijven wordt de bal hard doorgepaast van Florian Rijkers, naar Thijs Beens, naar Senne van Bekerom, waarna een lange pass over de baseline bij Evan van der Plas aankomt, die hij na een shot fake aflevert bij Hidde Schottert. Hidde Schottert schiet vanachter de 3 puntslijn loepzuiver raak. De bank ontploft!! Mooi teamspel.

  Maar tot het laatste fluitsignaal mag de euforie nog niet te groot zijn…. want Landstede laat zich niet zomaar opzij zetten. Punt voor punt komen ze toch weer terug in de game. Even is het spel van de Heroes wat rommelig en gehaast. Maar de koppies blijven erbij, het eigen spel wordt na de time-out weer goed opgepakt. Nog een enkele vrije worp gaat erin en Jules Deijkers beëindigt de wedstrijd met een laatste score. Een resultaat waar onze Bossche helden trots op kunnen zijn! Eindscore: 62-59
  (17-13, 7-9, 17-10, 21-27)