• Skills Practise voor jonge talenten

  De Heroes Basketball Academy Den Bosch neemt zijn rol als opleidingshuis voor jong talent, meisjes en jongens, serieus. Haar kernactiviteit is nog immer de opleiding van jong basketbaltalent in de leeftijd van 12 tot en met 21 jaar. Maar daar is sinds een aantal jaren de Skills Practise aan toegevoegd. Het levende bewijs van de ‘bredere’ taakopvatting die de academy zich op heeft gelegd.

  Skills Practise: letterlijk vertaald ‘vaardighedentraining’. Waarbij we aan het begrip vaardigheid in dit geval ook graag ‘fundamenteel’ toevoegen. De grondbeginselen van het spel betreffende dus. Dus een training waarin de beheersing van de basiselementen van het spel naar een hoger plan getild wordt. Want de basis moet kloppen voor we kunnen gaan oogsten. Toch? 

  Een keer in de week, op woensdag van 16.30-18.00 uur, komt een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar naar de Maaspoort in Den Bosch om onder leiding van Jeroen van Vugt, assistent-trainer van Heroes Den Bosch’ profploeg, fikse stappen te maken in hun basketbalontwikkeling. Ze komen uit Brabant, Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht naar de Bossche basketbaltempel voor hun lessen in modern basketbal. Om veel te leren en meteen ook volop plezier te beleven!  Ze maken zonder uitzondering snelle vorderingen. En werken in een tempo dat alsmaar hoger wordt. Zoals het hedendaagse basketbal nu eenmaal vereist. 

  Vaak zijn deelnemende jongens en meisjes al lid van een club. Deze Skills Practise is een mooie aanvulling op dat wat ze daar al leerden. En ze blijven ook lekker trainen en spelen bij hun club. En komen dan een keer per week, op de woensdag, naar de Maaspoorthal om nog sneller vorderingen te maken! Om nog vlugger een betere basketballer te worden dus! 

  Kinderen die dit graag mee willen maken, melden zich aan op mailadres skillspractise@badb.nl en komen – helemaal vrijblijvend - in twee trainingen van de sfeer en het niveau van de training proeven. Bevalt die kennismaking en zijn de trainers gecharmeerd van hun werklust dan is aanmelding voor de Skills Practise een optie. De contributie bedraagt €45,00 per maand. 

  Een Skills Practise-lid krijgt dus een keer per week anderhalf uur een op professionele leest geschoeide training en maakt kans op deelname aan een toernooi met ons Skills-team. Tevens krijgt hij of zij korting op de deelnamekosten van de clinics en camps die de Heroes Basketball Academy jaarlijks organiseert! En, als klap op de vuurpijl: hij of zij mag ook nog eens gratis naar thuiswedstrijden van Heroes Den Bosch! 

  Voor nadere informatie, bel 06-27551137 of 073-6428220.