• Welkom Marc, onze nieuwe AC van de U19

  25 jul 2023
 • Wat is je Naam? En welk team ga je trainen/coachen?  / What is your name? Which team will you be coaching? 

  Mijn naam is Marc van Straelen, ik woon in Breda, ben getrouwd met Anja en heb 2 kinderen Elodie en Lennert. Volgend seizoen ga ik het U19 team trainen/coachen bij de Academy.

  Bij welke club(s) heb je gespeeld? / Where did you play basketball? 

  Ik ben vrij laat begonnen met Basketball, voor het eerst kwam ik er mee in aanraking in het buitenland. Ik zat op een Amerikaanse school en basketball was daar de favoriete sport om tijdens de lunchpauze uit te oefenen. Toen we terugkwamen in Nederland, ben ik georganiseerd gaan spelen bij Jump '80 in Hellevoetsluis, toen we verhuisden ben ik gestopt. Daarna nog heel even gespeeld voor BV Oegstgeest en Heren 4 bij Barons.

   Wat was je favorite positie?  / What is your favorite position? 

  Ik stond vooral graag op de 3 of de 4, maakte veel gebruik van mijn snelheid in de break.  

  Wat voor basketballer was je? / What kind of player were you? 

  Ik was vooral een team player, elkaar helpen om een goede prestatie neer te zetten. In principe kan je het nooit alleen bij Basketball, het blijft een team effort. Ik vind dat als coach ook nog steeds belangrijk. ‘Together Everyone Achieves More’,  is wel een motto dat mij aantrekt. Daarnaast was ik snel, alles geven. En ik had een hekel aan verliezen, vooral met 1 punt. Ik had dan altijd het gevoel dat ik niet genoeg gedaan had.

  Wat is je favoriete team? (Wereldwijd)  / What is your favorite team? (worldwide) 

  In de jaren '80 ben ik in aanraking gekomen met de Lakers. Dat was de periode van de Showtime Lakers, met Magic. Dat was wel mijn grote held, ja. Ik houd wel van het type spelers dat andere spelers beter laat spelen. Dat team volg ik nog steeds.

  Wat was je hoogtepunt? / What was your highest accomplishment? 

  Hoogtepunt op basketball-gebied was wel het kampioenschap halen met mijn team vorig jaar. Zo leuk om een team te zien groeien en beter zien worden, op alle gebied. Terugkrijgen wat je erin stopt geeft energie. Mijn levenshoogtepunt is het krijgen van onze beide kinderen. Mijn dochter Elodie en zoon Lennert zijn beide uitgegroeid tot mooie individuen, daar ben ik trots op.

   Wat was je dieptepunt? / What was the your lowest? 

  Ik kan niet echt zeggen dat ik een echt dieptepunt heb gehad. Natuurlijk zijn er momenten in het leven waar je even niet lekker in het velletje zit, dat zijn de momenten dat je jezelf moet beseffen dat het leven veel te kort is, om er niet van te genieten. 

   Wat doe je naast het basketballen?  / What do you do besides basketball? 

  Is er nog iets anders dan? Ik werk natuurlijk, bij een mooi bedrijf in Oud-Beijerland en verder ben ik scheidsrechter, maar dat is natuurlijk toch weer gerelateerd aan Basketball. Verder ben ik nog vrijwilliger bij, je raadt het al, de plaatselijke Basketball vereniging, Barons Breda Basketball, als Scheidsrechter contactpersoon.

   Wil je nog iets anders kwijt? / Anything else you want to share?

  Nee, ik denk dat alles wel gezegd is voor nu. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Heroes en mijn kennis van de sport uit te breiden en over te dragen aan een jongere generatie.